Utflykt och intrång

Jag tog kometen och postade min ansökan om handikapparkering. Tog också en tur på hemköp med korgvagnen som rullator. Köpte ett sånt där meterlångt nybakat bröd. Godaste jag vet.

Det var underbart i fartvinden. Idag har det varit rejält klibbigt. Mikael har till och med tagit av sig strumporna.

Det var ut som i utflykt. Nu kommer in som i intrång.

Plötsligt hör jag en röst som ber intensivt om ursäkt. Jag vänder mig om och det står en hund i köket. Den var väldigt söt och supermjuk när jag puttade den åt rätt håll. Killen, kanske tio, i ytterdörren, berättade att de tagit över hunden från en 91-årig dam i Paris. Kanske pratade hunden bara franska? Kanske visste den inte riktigt var den bodde? Vi hade ju ytterdörren öppen och får skylla oss själva. Inte för att det gjorde nåt, det var snarare festligt. När killen gick sa han Ha en fortsatt trevlig sommar. Jag fnissade av förälskelse. Sicken liten prins!

Det har varit en djurrik sommar. Vi har haft en katt inne och tre hundar (varav bara två hundar med mening) så det kanske luktar förföriskt hos oss. Om man är ett djur...

2 kommentarer:

http://naltabblovers.blogspot.se sa...

Sådant bröd heter Ankbröd hos oss sedan Elin var liten.

+ 15 och regn på förmiddagen så Elin tog på tights och strumpor, hon frös.

Elin är 8 år.

Anja Olergård sa...

Oj, 15 grader! Här är det fortfarande 29 grader ute och inne och inga strumpor på. Min systers man var från Sydafrika. Han brukade ha jeans och långärmat i sånt här väder och det bekom honom inte. Skönt tycker jag att vi oftast har skönare väder än detta!