Nu kan jag välja!

Goda nyheter, dåliga nyheter, idag har vi fått välja! Vi började vår gemensamma del av dagen (Mikael hade förarbetat medan jag sov) med Media Markt. Frysen ska vara 186 cm hög, som alla män i min familj, bröder, make, svåger. Vi jämförde allt som gick att jämföra och åkte sen till Elgiganten. Samma procedur där, om än något mindre urval. Till slut hade vi bestämt oss och jag gick till Rusta för att kolla på utemöbler medan Mikael köpte kylen och bar ut den i bilen. Jag njöt som en sexåring i godisbutik. Så jättekul att vara i en affär som inte är hemköp! Det var jättelängesen.

Så småningom kom Mikael efter och vi bestämde oss för två baden i rött (vi bor i rött hus). Jag fyndade också servetter för en tia, citronellaljus i turkos och orange, samt ett billigt duschdraperi med ränder i turkosa och röda nyanser. Tänker hänga upp det på verandan så vi får avskildhet. Jag borde verkligen passa på att sitta ute nu när det är varmt och jag kan få d-vitamin. Sen vill jag ha vimplar också, en hängande blomma och kanske en blomlåda eller nåt. Orkar inga stora projekt, men jag hade storvulna planer i våras. På pinterest finns massa projektinspiration som jag får låta stanna där. Jag hoppas på att byta lakan den här veckan, och posta några brev. Vi får se!

Maten i frysen hade efter ett dygn utan kylfunktion lite olika tillstånd. Kött, kyckling och fisk var fortfarande fryshårda, hallon, bacon, bröd var mjuka och det var smältvatten i alla lådorna. Vi ska ha dörren åt andra sidan än den sitter, men det är visst inte en barnlek att flytta, och skåpet måste ligga ner. Och sen måste det stå upp ett tag innan man sätter på det osv osv. Plötsligt säger Mikael att frysen har en buckla, och jag flyger upp ur soffan. Och visst finns där en spikrak inbuktning, knappt en decimeter lång. Vi hittade motsvarande märke i plasten. Men Mikael inser att han aldrig kan bevisa att den fanns där från början. Vi var lite ledsna och irriterade en stund, det är ju surt på ett skåp för över fem tusen och som ska räcka länge. Men samtidigt sitter märket en decimeter över nederkanten och kunde varit betydligt synligare. Jag kände att vi har ett val mellan goda och dåliga nyheter. Om man nu måste leva med en buckla i sin splitternya vitvara, då satt den på rätt ställe och var lagom stor. Det kunde varit mycket värre. Men imorgon får vi se om Elgiganten har nåt att säga om saken.

2 kommentarer:

Sara sa...

Rusta är värsta bästa! Fast vi köpte de svarta stolarna.

Anja Olergård sa...

Trodde de röda stolarna skulle matcha vårt röda hus. Men huset är rödbrunt i jämförelse. Men jag bryr mig inte, de var så sköna att sitta i i kvällningen.