Dagens underbart

Mina sömnmediciner fungerar sämre och sämre. Jag inser att jag måste minska användningen så jag blir känslig för dem igen. Fast när jag inte sover ordentligt blir jag dålig och deprimerad. Så det är ganska skrämmande att inte bara fläska på med allt jag har i skåpen. Igår tänkte jag: Jag tar den sömn jag kan få. Förut har jag inte vågat släppa kontrollen så, för att jag inte orkar hantera konsekvenserna.

Inatt sov jag såklart ganska dåligt, och halvsov sen lite till. Men jag vågade. Och jag är ändå på gott humör!

Och så fick jag en inredningstidning i posten. Sitter i baden i min kinesiska kimono och låter håret självtorka efter duschen. Jag har visserligen fått lite hjälp av en treo, men det är underbart att lukta gott och känna vinden i håret och titta på rosorna.

5 kommentarer:

Cecilia summerar sa...

Jag tror det du sa till dig själv om att ta den sömn du får, är otroligt viktigt. Att inte fastna i att "jag KANINTESOVA" utan att välkomna den sömn som kommer. För även om sömproblemen är sjukdomsrelaterade så borde stressen över att inte kunna sova kunna förvärra läget rejält. Så jag hoppas du får mycket sömn till dig inatt.

Klarins sa...

Go girl!
Jag kan jag vill jag vågar!

Jag får enstaka heldåliga nätter trots Mirtazapin i minidos - sådär var tionde natt. Nu senast kändes det som jag sov 1 timme på hela natten. (Men jag vet att jag sover bra nästa natt.) Det roliga är att jag klarar dagarna efter sömnlösheten ungefär lika bra som när jag har sovit. Jag känner mig inte tröttare än annars. Konstigt.
Men jag har inte samma uppdämda behov som somliga som sällan sover bra.

Ta och läs några veckotidningsråd vetja_ Drick inte kaffe innan, motionera inte innan, gå ner i varv, ha lagom varmt i rummet med mera självklarheter...

Läste nyss om Sveriges längste man: 2,42 cm. Dog av tyfus vid 30 års ålder. Normallånga föräldrar. Fick en son, normallång. Jätten Ekman från Gotland försörjde sig på att visa upp sin längd på marknader och cirkus. Det var inte bättre förr.
modren

Anja Olergård sa...

Ni är så kloka bägge två.

Fast nu är jag lite nervös. Skulle så gärna vilja få tio timmar på raken. Tolv vore en dröm!!! 20 års unrefreshing sleep rekommenderas icke. Men jag ska vara modig igen, och inte ta nåt om jag vaknar för tidigt. Då får det bli så. Tack för peppning och stöd!! Det känns i magen kl 01:25 att man inte är ensam! <3

AL/Scandinavian Christmas sa...

Naturen anser väl att en som ser ut som du inte behöver så många timmar skönhetssömn. Kan inte vara lätt att vara ödmjuk när man vet det!

Anja Olergård sa...

Alltså, Anna Linda, jag vet inte vad som har flugit i dig. Men jag tackar och tar emot. Även uppenbart smicker och lögner är hjärtligt välkomna.