Allvar, stor dos

Läste härom-nångång om en flicka som blev sexuellt utnyttjad av sin granne. Han skrämde henne med att hon absolut inte fick berätta om det för mamman, och det gjorde hon inte heller.

Däremot försökte hon länge förklara för mormor: My neighbor always plays with my butterfly. I don't like that. --öh, va?!

Man behöver väl inte gå all in och säga penis och vagina, själv tycker jag de är rätt vuxna namn. Tydligen hittade jag på själv vad "framstjärten " (aaaqrgh!) hette, och det var nyff.

Men även om penis och vagina är överkurs så är kissamurraå och sånt underkänt. Jag tycker det är jättebra att vi nu har både snopp och snippa.

Lär i alla fall era barn rätt namn på grejerna, så att de har orden att berätta det för nån.
Det var DAGENS PEDOFILTIPS 1

DAGENS. PEDOFILTIPS 2.
Nån kan vara så slug att han går till ditt barns skola och berättar att mamma är skadad och vill att han  kör barnet dit. -Vad är kodordet? frågar barnet
Dern vuxnes förvåning i kombination med stammande, varnar barnet för att mamma inte alls har skickat den här person. Så skrik högt, gå till en vuxen

PEDOFILTIPS 3
Om ditt barn går vilse i affären, säg inte att de ska gå till en vakt eller en polis. Det kan gömma sig elakingar även i de vattnen. Nej, man ska titta efter en mamma med barn. Risken att en mamma med barn är pedofil är näst intill försumbar.

PEDOFILTIPS 4
Man ska undervisa om att det finns olika sorters hemligheter. Det ena är att bra saker är hemliga, som att lillebror ska få en cykel. Eller att det är överraskningsfest för nån. Bra hemligheter är goda nyheter och de kommer ut om några dagar.

De andra hemligheterna kan vara nåt som gör nån illa, antingen en kompis eller man själv. Såna hemligheter är aldrig roliga, och vad personen än säger så får man berätta såna nyheter för sina föräldrar osv

1 kommentar:

En långvarig förkylning sa...

Bra reflektioner! Tidig och korrekt kunskap är a och o!