Studenter


Idag firade vi Mikaels Johanna som tog studenten. I samma veva tar ängla-Jennifer och kusinbarns-Emma också studenten. (Folk blir vuxna!) Och så petade jag på Karolinas mage. Tänkt att Mikael ska bli morfar! Att jag ska gifta mig med en morfar! Det är så kul att jag skrattar ihjäl mig, som fjortisen skulle sagt.

M och jag var trötta (M har fått halsont och basröst, jag fryser än så länge bara -- peppar peppar) och ramlade ner i TV-soffan. Av alla dåliga program verkade Talang-finalen bäst. Om det verkligen kan ha varit det! Final alltså. I så fall står det dåligt till med Sveriges talanger... Vill inte kritisera nån speciell, men oooo så frestande det är. Vem av dem, undrar ni? Pick and choose...

Som väl är har jag ingen scanner annars hadej ag satt in ett ljuvligt foto av mig från min student här. Men jag kan måla en bild:

Vit puffärmad blus med axelvaddar i, permanent, stora plastbågar med vit kant som nästan var större än studentmössan. Litet huvud som tyvärr alltid ser skrattretande ut i hatt, så ock i studentmössa. Och så det där dala-page-spretet. Ni som har varit på sjätte våningen på Bäckäng har själva fått er ett gott skratt av -94 års foton. Med flera.

Hmmm, nu fick jag ett minne. Det fanns en lång, mörkhårig kille som gick natur och som spelade cello tror jag det var. Honom var jag rätt hemligt kär i. Han hade ett snyggt namn också, fast jag har glömt vad det var. Den ungdomen. Grattis till studenten, alla festprissar! ("Annat var det på vår tid", säger mamma och pappa, och jag håller nog med dem. Men grattis ändå!)

1 kommentar:

Stina sa...

Åh så dumt att jag inte spanande efter det på Bäckäng! =) Visste föresten inte att en skjorta kunde ha både puffärmar och axelvaddar... =)