Rösta! Men på vem?

Jag har mycket bättre pejl på Sveriges politik än på EU-politik (fast det säger inte så mycket), och har inte varit säker på vad jag ska rösta på på söndag. En del reklam har varit bra och informativ, annan not so much. Läste hur nån hade frågat Marit Paulsen vad hon tyckte om xxx (minns inte ens vad det var, och det var inget jag kände till heller), och hennes svar sålde mig nästan: "Jag tycker inget om det, men jag lovar dig att läsa på om jag ska rösta om det." Befriade opolitiskt och vettigt.

Borde kanske se på debatten på TV, men jag tycker sällan att jag blir klokare av sånt. Möjligtvis kan man se om nån är särskilt otrevlig och mista ens röst...

För en nätt liten översikt över partiernas EU-åsikter, kolla här. Jag tror jag har bestämt mig. Nu ska jag kolla på de specifika kandidaterna. Jag tror jag vet vem jag väljer där också.

Men vad ni än gör -- gå och rösta! Rösta hellre blankt än stanna hemma! Om ni inte röstar så gör ni ett aktivt val emot demokratin och valfriheten i vårt land! Jag tycker bilden av ett enat Europa är en vacker bild. Men även om ni tycker vi ska gå ur EU eller inte orkar bry er, rösta på söndag. Ta er lite tid att sätta er in i vad partierna tycker. Det räcker med att läsa på länken ovan för att få ett hum. Jag vädjar -- rösta, och rösta ansvarsfullt!

Inga kommentarer: