en osedvanligt sedlig onsdag

E&R, m&p och jag åt smörgsårta på Harry-uteplatsen igår. [Den är grym!] Föräldrarna börjar visst bli lite till åren och tycker det är småjobbigt att laga mat till 12 pers varje dag. ICA:s smörgåstårtor var fyra dagar gamla, men Coop hade några som var rätt färska och som var goda.

På samma gång som jag kom till m&p skulle tvillingarna spännas fast och åka till Magnus Olsson på middag. Hann med cirka 2 minuter av att hålla nån som jag inte ens minns vem vet var. [Om jag inte ens kommer ihåg vem jag håller vid ett visst tillfälle, hur vet Bettan vem hon matade nyss, vem som somnade respektive vaknade nyss, vems blöja hon bytte??? Antingen får man ha tidernas bredaste almanacka och fylla i all från peepeediaper till poopoodiaper till halv flaska, hel flaska, liten porton gröt, mest gröt på fötterna etc, eller så får man nog lära sig deras olika skrik riktigt bra. Puh! Plus hålla kolla på hur mycket av maten s m hamnar i munnen och hur mycket av händerna som hamnat i munnen... Mias specialitet är att stoppa hela knytnäven i munnen. Bella tar bara ena fingret i mungipan. Inte lätt att mata nån av dem.)


Men när de ler och pratar gömmer man allt besvär!!


Ett av tvillingarnas favoritsysselsättningar är att sitta i nåns famn och gunga i hammocken. Då brukar de somna, till och med Bella! (Fast detta är Mia.)

Men skorna är så söta att man kan ha dem som tårtdekoration!

Mia försökte frenetetiskt sparka av sig sandalerna i luften. När centrifugalkraften inte var nog, trots långvarigt, frenetiskt tålamod, begagnade hon sig även av golvet som hävstångsverktyg. Futile, of course. Det är kanske tur för ungen att hon inte fattar att hon inte förmår i princip NÅT av sig själv. Det skulle kanske vara skadligt för självkänslan! Ibland när hon rapar stort börja vi klappa händerna allihop och då blir hon ibland lite förskräckt över den ljudliga reaktionen. Jaja, alltid är det nåt.

Sporty Spice skor
(faktiskt hette Bella Spice redan i magen och Mia Sugar, på grund av deras uppförande. När de sedan hade bestämt namnen var det lätt att sätta ett italienskt eldigt namn på Spice, och ett svenskt, eftertänksamt på Sugar. Festligt hur hon kunde lära känna dem i magen redan.)

Mias första kärlek (förutom mammas mat) är ju "pappa". Ni såg foton igår på hur hon bara tittar och tittar på honom helt förstenad när han pratar. Släpper honom inte en sekund med blicken.

Bella däremot har en annan kärlek. Hon fick en gosedjurskanin av mormor innan de åkte, och den är hon kär i. Hon somnar inte utan den och snuttefilten och nappen. Bruden vill ha sina prylar! Hon håller på att lära sig att self-soothe. Det går sådär...


Anyway, vi var vuxna en stund när tvillingarna åkt, förutom kanske Rob som var på morotskakehumör. Han hade varit snäll och skurit och gett bitar till alla. Men jag fick inget, för andra halvan var hans, säger den fräcke typen, och börjar äta på fatet med sin egen sked.


Under tiden ägnade sig pappa åt detta:

Vi väckte honom inte ens med blixten, men nåt hade han anat för han hötte med fingret och väste Respect! Men på nåt sätt är det också "ett barmdomsminne" att pappa somnar med jämna mellanrum. Han brukar ofta stå för det mycket av marktjänstn efter att ha jobbat och handlat, och när han var tjock hade han ju de där apnéerna som gjorde honom extra trött. Nu när han är smal igen (fast han har lagt på sig säkert 5 kg!) så har han inga apnéer men å andra sidan 11 personer att fara faderlig åt och och en drottning att passa upp på... (nej, då talar vi faktiskt inte om Queen Bella aka Squirmy Wormy).

Folk levde i alla fall livets glada dagar igår kväll hos Mikael när vi spelade Rock Band.

Själv låg jag på Mikaels säng och vilade mig från an overload of sound. Men jag hörde det mesta roliga som försiggick ändå, utan att anstränga kroppen mycket.

Klockan blev alldeles för fort nåt som hade med 11 at göra.

Kramade Ellen & Rob hejdå när de släppt av mig. Sorgligt att en vecka går så fort och att de måste hem nu. Syskon ska inte bo på varsin sida Atlanten och egentligen inte i Lund heller!!!

P.S. GRRRR. Efter att min stavningskontroll efter månaders dvala har återupptstått för nån vecka sen är den nu död igen. Är det nån som har tips? T ex, om man klickar på Infoga länk när man står i Skriv-fliken kommer länkrutan upp med en gång. Det gör den inte i Redigera HTML, så då sparar man ett steg. Och om man lägger in bilder i Skriv-läget, kommer med med massa >a och tab och kack som inte kommer med om man lägger till bilderna i redigera html-läget. Så det finns ju genvägar och senvägar. Vet ni några som har med stavningskontrollen att göra? (Felet är alltså att om man trycker på stavningskontrollknappen händer inget. Det står inte ens Stavningskontrollen är färdig. Jag väntar lite, men icke. I både Skriv- och HTML-läge händer alltså inget. Det är som om nån kapat sladden från knappen till funktionen, if you see what I mean).

Har nån m a o några knep för hur ni alltid får stavningskontrollen att fungera? Innan ni sätter in bilder? HTML-läge eller Skriva-läge? Spara först? Något annat? BITTE!

Inga kommentarer: