Ligga lågt? Inte jag inte!

Jag tror bestämt inte jag har nämnt så mycket om min säng här på bloggen. Det är en grymt skön säng som jag köpte på halva priset på MIO, precis som sängen före det. Jag har också en "molnmadrass" som jag fick i födelsedagspresent av m&p en gång och som är för folk med liggsår. Den är grymt skön. Allt känns som att sova på en träbänk utom den. (Tempur ger nästan skavsår!)

Sen måste väl erkännas att nån eller ett par gånger i Borås så sov M och jag söndagmiddag tillsammans (han sov, jag luktade på honom) i min 90-säng. Det är väl inte precis att rekommendera. Men ni måste absolut inte tolka innehållet i det här stycket som en orsak till vad som står i nästa, bara som en liten trevlig parentes.

Hur som helst, benfästena på ena sidan har gröpts ur helt och trots egna muttrar och diverse försök med brickor stora som tefat så gick det inte längre att ha benen på sängen. Hela havet stormar och märken i parketten. Så jag reklamerade den på MIO i Haninge. De skyllde ifrån sig på nåt om att de var en egen franchise och egentligen inte hörde ihop med MIO-kedjan. Jag tappade sugen och hörde inte av mig till MIO i Kungens kurva på flera månader. Tills jag tog mig i kragen för ett par veckor sen och skickade med bilder och beskrev så gott jag kunde vad som var fel.

Förstår ni hur djupt ner skruven har grävt sig in i träet när ni ser tändstickan?


Förra veckan kom de och skulle fixa (trevliga, effektiva killar). Men det visade sig att mina ben inte kunde sitta ihop med det nya som reklamationsavdelningen hade hittat på. Så de åkte igen och kom tillbaka igår, efter att ha funderat länge och hittat på ett sätt att sätta på ett par andra ben på fästena som de skulle skruva på sängen.

Det var ett par fina ben i oljad ek, formade som fyrkantiga koner.

De var bara lite höga.

Lite höga betyder att jag, med ben i fotomodellslängd, bara precis kan sätta mig på sängen utan att resa mig på tå först. Sängen är högre än fönsterbrädan. Sängen är också högre än skrivytan på sekretären. Den där tygflärpen jag har som ska nå ner till golvet runt hela sängen hänger nånstans mitt i luften. Men man kan nog förvara mycket, mycket under sängen. Typ Bra Böckers Lexikon A-Ö, en säck vete, en symaskin, tre gitarrer, en bilbarnstol och dynorna till en hammock. Förvaring, nån?

Men jag sover som en prinsessa på min meterhöga ärt. Ska drömma högtflygande drömmar inatt. (Hej Våge.)

P.S. "Sover som en prinsessa" var dels bildspråk och dels affirmation och förhoppning. Ska snart lägga mig med mina sömnpiller. Det har faktiskt börjat bli bättre. Det är bara den lilla irriterande faktorn att om jag går och lägger mig typ vid 2 (eller -- bevare mig väl -- ännu tidigare!) så sover jag i sex dåliga timmar och slumrar sen bara lite, men om jag lägger mig vid halv 5-5, så sover jag 11 timmar. Så nu sitter jag och töjer mig. Snart kan jag lägga mig och läsa Grisham. Och Liahona, jag har för mig att jag fuskade imorse. Hejhej.

Inga kommentarer: