Fredagsdejt

Idag fick vi kycklingsallad och jordgubbar med grädde på mammas och pappas uteplats. Vi kom inte alls i tid. När vi åkte nerför den lilla backen till gästparkeringen sa jag Weee och M skulle då roa mig lite extra genom att sladda. Jag blev faktiskt lite rädd och grep instinktivt tag om hans arm. Som han körde med... Dessutom hörde vi efter den rätt häftiga sladden ett ljud från bakstätet, och det var påsen med spel som ramlade omkull. Plåtasken med alla dominobrickor till Mexican Train hade ramlat i golvet. Vi stod bägge två med rumporna i vädret och trevade efter brickor under och mellan sätena. Och när M hade stoppat tillbaka ett gäng brickor krockade vi med händerna och brickorna åkte ut på marken istället. Men jag är lättroad och hade roligt. Ni vet, jag är van vid så lite.

Tvillingarna hade den goda smaken att inte skrika samtidigt förutom en liten stund. Bella skrattade och pratade dock rätt mycket och skrek i princip bara när hon skulle sova. Bara hon får vara i centrum av allas uppmärksamhet och banka med fötterna i bordet så är hon nöjd. Mia verkar vara lika kär i pappa som hon är i Johan. Och jag har fått konkurrens av Bella om Mikael. De hade en lång tête-à-tête. Det är inte lätt att vara tjej och försöka vinna deras kärlek tydligen :)

Trots spelkassen blev det inget dobbel av ikväll. Beth och jag övade sång inför söndag (hon har bättre svenskt uttal än missionärerna, om man säger så) och pappa och M slog sina kloka huvuden ihop för att lyckas montera ner den bärbara barnsängen som bebisarna ändå inte har velat sova i. En del fick de lämna till imorgon och se om civilingenjör von Barthels kan lura ut hur man viker ihop rätt. Johan var och spelade "Tynnered på liv och död" (dvs pingis med sina gamla polare).

M och jag gick hem lite tidigt och var inte riktigt "färdiga" när vi kom till min infart, så vi åkte till Statoil, tankade och köpte varsin Magnum. Jag provade den nya Temptations choklad, och den var godare än den med kola, men fortfarande är Mandel bäst. Fast en värmeböljedag som denna kanske man skulle tagit en Solero! Minns fortfarande hur jag åt Solero på vägen från macken i början av Frankfurter Landstrasse i Bad Homburg och glassen nästan smälte innan man hade ätit upp den och kommit hem till Ellens hus. Det var en varm sommar det! I vindsvåning! Huvva!!!! (Men vad frisk och pigg jag var jämfört med nu!!)

Hur som helst, det var trevligt att vara lite själva också -- det har vi inte varit på länge förutom i telefon, för vi har passat på att umgås med min familj rätt så mycket nu när alla har varit här. Vi åkte runt ett tag och såg allt från hästar till biltävlingskillar till havet, en skjutbana och en limousine. Vi pratade både krig och kärlek. I'm in löv.

P.S. "Nu grönskar det" med TV3-reklamtext om sommarens filmer är bara för hemsk! Rösterna är barnsligt söta, men det är förfärligt vad falskt de sjunger! Vilken döv person har gått med på den?!?!?

P.S. Nu funkade stavningskontrollen. Kan det ha något med bilder att göra?

Inga kommentarer: