Min bästa vän, fläkten

I söndags vad jag inte nådig. Led och svettades floder tyckte jag, trots alla fönster öppna (så en pappa långben kom in och dog på min köksmatta igår) och bara underkläder på mig. Igår var snäppet bättre. Möjligtvis.

Idag däremot sitter jag med sovrumsfönstret öppet, kjolen upphissad till Madonnahöjder, och fläkten fastklämd i bokhyllan snett bakom mig. En sån stilla bris, som på öarna. Nackhåret torkar nästan.

Såg en jättefin sommarstuga i Mitt i Haninge i dag, Årsta Havsbad, 2 mille. Den såg fin ut, inte som fallfärdigt 70-tal. Usch, det är sån plebej-varning på sommarstuga. Vad ska jag bli sen? En RIKTIG svenne????? Men vi ska såklart inte köpa den. Om inte en okänd släkting testamenterar några miljoner till oss. Fet chans. [Dessutom bestämde jag mig för när jag såg det lilla mesiga men ändå så sega ogräset mellan smultronplantorna hos m&p att nån trädgård blir det aldrig för mig.]

Men man skulle kunna tänka sig att tillbringa varma sommardagar i sån här miljö, med bok och fläkt och hemgjord flädersaft med en frusen jordgubbe i. I hammocken på verandan utanför. Det här rummet ska man se på Midsomer i.


Källa: Susann Larsson, SvD:s inredningsblogg

Inga kommentarer: