Vilket påstående!

Mikael säger att jag brukar överkoka pasta och det är en förfärlig anklagelse. Det enda jag överkokar är smabbmakaroner för att 3 minuter lika gärna kan bli 3:59 om man inte håller mer koll än på bara minutrarna.

Idag skulle vi äta Ellens makalösa köttfärssås. Jag har längtat efter den sen hon kom hit med den. Mikael, den boven, sa när jag sa att jag så gärna ville ha köttfärssås på söndag, Ja, det kan vi gärna äta. Vi? Ska du äta av den heliga maten? Tydligen. Det är väl såna uppoffringar man gör för kärlek.

Men nu vet jag varför han säger att jag överkokar pasta. Jag överkokar spaghetti. För att penne och allt sånt kokar i 11 minuter och det gjorde jag med spaghettin också. Oops. Men den blev ändå inte så illa som bambaspaghettin, som ofta var vit och sladdrig som likmaskar.

Sen hade vi bra parmesanost till från senast. Det gör verkligen skillnad!

Ja, men nu har jag ätit spaghetti och köttfärssås. Världen är på min sida igen.

2 kommentarer:

Monica sa...

Halleluja! Har fortfarande inte hittat glutenfri pasta som jag gillar hundra, men... Härligt att du får njuta så av denna underbara födelsedagspresent! 🙏

Anja Olergård sa...

Halleluja är precis rätt ord! Tyvärr älskar jag allt med gluten, särskilt pasta, bröd och bullar. När jag har ätit LCHF har jag vant mig lite av med behovet att ha kolhydrater till middagen, men jag slutade aldrig längta efter pasta och bröd. Och hittade aldrig ersättning som smakade ens i närheten. Mamma har nog provbakat alla mjölfria brödrecept som finns. Det blir gummigt och smakar ägg. Tyvärr är gluten gott.