Offentligt skryt

Jag är ju inte emot lite lagom skryt, samma gäller när man säger att man har gjort nåt bra och gärna vill att nån ska hålla med en. Så här kommer lite förtjänt skryt.

Ni såg härom dagen hur jag suktade efter att baka bröd.

Vad händer? Inte nog med att vi fick världens godaste middag (Mikael sörplade upp det sista av skyn!), Inklusive en stor bit banana bread med mörk choklad.

Idag kommer pappa och knackar på dörren med det vackraste bröd jag sett. Hon har gjort som butterkaka fast med havregrynsfrallor och pappa kom över med den. Givetvis glömde jag att fota den och fast jag inte var hungrig var jag tvungen att äta. Och du milde vad gott det var. Mikael har lärt sig att när det gäller bröd och i viss mån pannkakor så gillar jag ljust, fluffigt, bara precis så det inte längre är ogräddat i mitten. Och precis sånt bröd gör mamma. Sån fantastisk konsistens! Jag kommer ihåg mormors bröd som hon alltid bakade, trekanter, och det saknar jag av sentimentala orsaker, men det var inte så fluffigt som mammas. Hon är verkligen en duktig bakerska. Och gör dem precis som jag vill ha dem. Hon har till och med slutat med pärlsocker på bullar! Halleluja!

Så jag är brödöverlycklig!!!!!

Imorgon fyller Jonte är så de som är här ska spela minigolf och sen äta. Jag har haft feber igen idag fast jag bara tog fram färdig mat och mikrade. Men fick sätta mig och vila ändå och sen värma mer. Och då spillde jag såklart sky på golvet. Jag trodde inte att jag skulle orka åka med ens om de bara skulle äta lugnt, och det är trist, men de fattar. Så då ska jag äta spaghetti med köttfärssås från Ellen!!! Weeee!

Och ååååååå, vad jag vill byta lägenhet med grannen. En trea. Och tänk att bara kunna ta ett par tre grejer i taget, nu går jag över med besticken, typ. Fast man måste ju kunna leva på det ena eller andra stället. Fast om man ska byta med varandra måste man ju flytta på samma gång. Jaja, jag vill i alla fall ha en trea. De är en miljon dyrare borta i mammas och pappas förening, fast där vill jag ännu hellre bo. En med högt i tak och balkong, inte trädgård.

Och alla grejer jag skulle köpt på reorna för mina födelsedagspengar har det inte blivit nåt av för jag har inte orkat gå hemifrån ännu. 

Men ni skulle sett brödet. Jag läskar mig själv så nu när jag skriver om det. Tur att jag är för trött för att gå upp. Den tröttheten har räddat mig från många chokladrutor!

Synd om er att ni inte har min mamma. ❤️

3 kommentarer:

modren sa...

Tack för de rörande lovorden! Och ja, jag är bra på att baka bröd så som ni vill ha det. Om jag bakade till mig själv skulle jag baka mycket grövre bröd, men det går inte hem hos övriga. I förrgår gav jag bort allt bröd jag bakade så igår bakade jag två formidabla limpor till oss själva. Önskar vi hade större frys.
Och bröd utan gluten borde inte kallas bröd. Den dörren är numera stängd.
modren

Anja Olergård sa...

Haha, Nej bröd utan gluten borde kallas äggskumgummi. Du försökte ju med precis alla recept som fanns. Det går inte.

modren sa...

Sen läste jag att glutenfria bröd har allra mest kolhydrater av alla bröd. Inte ens det klarar de.
modren