Lipar nästan!

Jag hade ju inte ett enda migränanfall den månaden jag fick den nya sprutan. Men den kostar över 4500:- och jag var inte säker på att de skulle tycka att det var värt det att ge mig fler. Jag tog bara tre triptaner månaden efter och det är ju inte så mycket, även om jag tog andra smärtstillande för huvudet också.

Men nu skulle jag gå in och kolla om ett annat recept hade kommit, och då ser jag Aimovig där. Blev så glad att jag började lipa, men stoppade mig med en gång. Det är inte bra för huvudet att gråta, så jag får gråta av tacksamhet med orden istället.

Det var bara ett uttag och de skulle höra av sig från mottagningen den 2 eller 7 maj, så jag är inte helt på det torra än, men det är ändå goda nyheter att jag för en migränfri månad till! Botox har ju hjälpt och hjälper faktiskt ännu mer nu, när jag för påfyllning innan det gamla har slutat verka. För det triggar saker att sätta så många sprutor i precis de ställen som är känsliga, på vilket vis vet jag inte, fattar aldrig om det ör nerverna eller musklerna (för jag trodde det var blodådrorna som drog ihop sig och skapade migrän, så jag har aldrig riktigt fattat vad Botox egentligen gör, det är ju nervgift) och triggningen blir inte så våldsam som om det gamla har slutat verka. Men jag är mer känslig för migrän dagarna efter botox och det krävs nästan ingenting för att det ska eskalera. Och botox hjälper allra bäst mot smärtan. Den försvann till 80%, sa jag när jag fick Botox första gången. Antalet anfall är dock ungefär oförändrat och max är väl 3 anfall i veckan på 72h styck. Nej, det blir mer än en vecka :-) men med Aimovig har jag NOLL migrän. Absolut noll. Det är ju då bara synd att jag har nån annan huvudvärk som inte sitter i pannan som migrän, utan i bakhuvudet, där skalläen går över i nacken typ. Jag tror det är me-huvudvärk och det vet jag inte vad man gör åt. Om man har hjärnhinneinflammation behandlar man väl inte precis huvudvärken utan infektionen för då försvinner även huvudvärken. Men om de har rätt i att hjärnan är låggradigt inflammerad så har jag förmodligen huvudvärk jämt pga det. Jag hoppas de kan diskutera detta på sitt möte och att neurologern har några kloka tankar. Han har skrivit ett me=hittepå-inlägg som jag hittade på nätet men nu finns det inte kvar så jag hoppas han har fått relevantare information. Men det är jätteläskigt. Jag tycker om honom som läkare, men är ändå livrädd för honom. Mikael tyckte jag var lite eager to please, men sen sa han att det ju funkade för han blev gladare i slutet av besöket. Gå till doktorn är ett heltidsjobb, först läsa på allt hemma så man kan försvara sin ståndpunkt och hugga hål i läkarens eventuellt uppdaterade åsikt, och göra allt detta utan att göra läkaren till en fiende. Nån läste jag om idag som bad att läkaren skulle ta prov på ft3, ett ssk-hormonprov. Och läkaren blev sur och sa Bah. Sånt trams! Eller om han rentav sa Sån skit. Jag låter det vara osagt.

Men detta var goda nyheter. Kan inte vänta tills jag får ta sprutan, förhoppningsvis om de har den inne på Apoteket. Weeee!

5 kommentarer:

Nilla sa...

Åh så bra :-)

Monica sa...

Hur har det gått?!

Monica sa...

Hur gick det?!

Anja Olergård sa...

Apoteket fick beställa den men Mikael ska/har hämtat den idag. Har också fått tid hos läkaren för att diskutera vad den andra huvudvärken kan vara för nåt. Han kunde ju sagt typ här jobbar vi med migrän så sorry. Så jag är överlycklig!

Anja Olergård sa...

Har tid om en kall vecka. Han kan stå Hör hotar vi migrän,och vi har hotat din, så tack och hej. Men jag hoppas innerligt att han som neurolog (som brukar vara kategoriskt emot me) kan leta i sin hjärna efter andra saker det kan vara så jag får hjälp med det också. Det är i princip lika handikappade smärta som migrän, bar lite mindre vass, men också ljus å ljuskänslighet, bultande smärta som gör om om man rör sig eller hostar. Har testat triptan 2 ggr men det har inte hjälpt, så jag tror det ör den andra sorten då. Jag hoppas så innerligt att han inte bara ska säga att migränen är borta och du för vända dig till vc med huvudvärken. En bön skulle uppskattas!