Konststöld och annan upphovsrött

Jag följer en kanadensisk konstnär som heter Bonnie Burgers. Fullkomligt älskar hennes. Dem som ör av blommor k rejäl storlek och alltid i färger jag älskar. Skulle vansinnigt gärna ha en av hennes tavlor ovanför soffan, men man brukar inte ha råd med äkta konstnärers verk.

Här om veckan skrev hon lite irriterat om en som snor hennes stil. Det ör inte ok.



Om jag minns rätt så är hennes den första och sista bilden och kopierarens den i mitten. Det förstår jag känns trist.

Och jag minns första handledninssamtalet för min C-uppsats, när jag pesenterade min tes och handledaren sa: Do you mean that like Elaine Showalter in her book so and so, som jag inte hade läst. Man kan få en idé som nån annan redan haft, men den som hade den först är den som "äger" idén. Så jag fick hitta på en ny tes, vilket var bra för min kreativitet och mitt självförtroende. Och för säkerhets skull läste jag Showalters bok, fast hon skrivit en helt orelaterad artikel om att ME bara är påhitt, så det bar mig emot. Men hon är ett namn i litteraturkritiken, om än inte i medicinen. Och visst kom jag på en egen tes, som jag ör stolt över.

Men jag vill egentligen inte stjäla bilder från Pinterest och inte ange källor. Men jag gör det ändå. Men jag stjäl ju nåns verk genom att inte berätta vems "idé" det är. Jag ska verkligen försöka bättra mig.

Inga kommentarer: