Fint vykort!

Idag fick jag ett överraskande och roligt vykort i posten från Monnah. Posten hade satt nån remsa där namnet stod, men hennes handstil känner man igen överallt, det är den vackraste jag nånsin sett! Och Mikael rev försiktigt bort remsan. Det var postat den 20/2 och kom idag, den 8/4, så antingen är Royal Mail lika usla som Postnord, eller så är Postnord värre än nånsin. 20/3 till idag är långt, men 20/2. Från februari till april! Men det gör ju inte mig nån skillnad vilken dag jag får ett vykort jag inte vet att jag ska få.

Vykort är annars roligare än nånsin att få. Post betyder ju annars bara räkningar eller reklam. Jag har alltid tyckt om att hämta posten.

Ni ser vad det är för motiv? Brittiska kungafamiljen i samband med prins Louis' dop. Monnah undrar vad jag tycker om kläderna. Hon tycker de är lite trista. Så här kommer en djupanalys av den självlärde proffstyckaren. Jag tror jag ska skaffa mig ett alter ego, men jag vet inte vad hon heter än.


Kate har visst alltid haft en ljus, liksom onämnbar klänning på barnens dop. Ni ser bildbeviset. Absolut inte, tyvärr, som vårt kungahus som alltid har väldigt snygga men odiskreta kläder i såna sammanhang. Camilla var ännu tråkigare klädd, men som sagt är jag inte säker på att det är kutym over there. Kates hatt är görsnygg och personlig, Camillas lite för mycket stråhatt.


Charles finns det inget att säga om, förutom att han i alla fall ser glad ut. Han var med i ett avsnitt av MasterChef Australia nyss och då verkade han genomtrevlig. Men hans ähem kärleksbrev till Camilla medan han var gift, och hans antipati mkt att se trevlig ut (som han delar med Chris O'Neill. Kanske nåt med rika brittiska män på kort.) gör att jag inte är överförtjust.
Däremot ser Harry inte alls trevlig och glad ut. Som om han just har blivit tillsagd att han inte får en ny Bentley och tänker sura på kortet som straff.

Och Meghan håller lite för tydligt i sin man. Det är väl också en kunglig, brittisk kutym som hon inte har tillägnat sig, av ointresse, egensinne eller att hon inte har märkt hur de andra gör.

Jag tycker både hennes hatt och hennes klänning är misslyckade. Visserligen färgmatchar damerna i allt från ljusbeige till ljusbrun, men så värst spännande är det inte. Modellen syns inte hela men ser lite för mycket ut som en jobbklänning för min smak. Men söt är hon.

Men P.S. Nu när jag skulle hitta bild på Kate från de andra barndopen hittade jag en bild på Kate där man ser att Meghans klänning är olivgrön, inte "the poor didn't want this one"-brun. Även hatten, som är av halvgenomskinligt material, är riktigt snygg från en annan vinkel. Så där tar jag tillbaka en del av kritiken. Tydligen får man lära sig var huvudbilderna ska tas och välja färger och färgdjup efter ljuset/korten man vill minnas bäst från.


Pappa William har förgmatchat slipsen med Charlottes hårspänne och skor. Slipsen var dock mycket ljusare på utomhusfotot ovan. Barnen är ju så fina att man kan äta upp dem. William ser snäll och vänlig ut, sympatisk. Ähem, kanske till skillnad från sin bror.

Kate har en klänning man knappt ser, så svårt att säga nåt. Hatten är jättefin och det lilla man ser av klänningen är också fint. Men lite för intetsägande för min smak. Men med tanke på de andra sopbilderna verkar det vara nån grej att de ska ha en enkel ljus klänning som kör till dopbarnet. Vi får se hur Meghan gör när det begiver sig. Hon har ju redan suttit med benen i kors och haft mörkt nagellack, så jag tror hon kan strunta allt hon inte känner för. Men om drottningen går och säger det själv kanske hon lyssnar och lyder. Men jag ör inte säker på att utbildningen ör så hands-in.

Jag ser i alla fall fram emot fler barn i vårt svenska kungahus. Jag kunde hoppas att de fick varsitt till alla tre. Men det kan också vara stopp här. Tror också det kan vara stopp nu för Kate och William, och skulle inte förvåna mig om Meghan och Harry bara fick två.

Belgiska drottningen Elizabeth har fyra barn och det är mycket i kungliga sammanhang. Mary och Fredrik har ju också fyra, men de fick ju tvillingar sista gången så planen kanske var tre. Sen har ju prins Joachim av Danmark 4 barn, 2 var med 2 kvinnor. Märtha Louise tre, Haakon och Mette-Marit 2 och en halv, Spanien två, Holland tre. Ingen har bara ett, som jag har hört om.
Jaja, jag önskar verkligen en fin fest med vackra klänningar att glo på. Vi får se. Det lär inte bli nåt dop i år. Oh well.

PS. löste nåt så dumt som att kronprinsen ska resa på jobb till Asien men inte Victoria. Och då kallar de det för en spricka mellan dem som blir allt djupare. Seriöst? Hur många vanliga människor får åka på massa jobbresor utan att ha med sin make/maka, och inte går folks äktenskap åt skogen för det. De sa att de har rest så mycket på sistone, och så nämnde de nåt och Västerås. Det är ju löjligt att nämna Västerås som en ansträngande jobbresa, de jobbar verkligen stenhårt. Blah blah blah.

Fast frågan är ju om man har nåt att klaga över sina jobb när många av de jobben skulle folk äääääälska att få uppleva. Att vara tvungen att gå på Nobelfestligheterna resten av livet kanske inte är så kul, när man måste? Men de andra som "måste", Kristina Lugn och gänget, verkar inte särskilt betyngda av att behöva gå på Sveriges häftigaste fest. Jag vet inte hur många vänner och familjemedlemmar man får ta med sig som gäster, men jag säger till när det blir aktuellt för mig att få Nobelpris (vi får se om jag eller Sheldon för det först, chanserna är ungefär samma). Men nej, det är inte att jobba stenhårt att sitta på Nobelfesten. Visst måste man konversera, men säg den som inte behöver konversera på kundbesök och annat. Jag gillar inte när de beskriver de kungliga som om de vore gjorda av glas.

6 kommentarer:

Sara sa...

Hahaha, från Haga till Västerås tar det en timme och tretton minuter med bil, enligt hitta.se.
Om den restiden kan anses menlig för äktenskapet så är det många förhållanden i Sverige som är illa ute. Det här kanske vi måste göra nåt åt? Skriva pamfletter? Starta namninsamling?

I övrigt häpnar jag över dina kunskaper om Europas kungahus.

modren sa...

Får se nu om jag lyckas få till några blogg-ord. Tredje ggn gillt.
Jag undrar bara: Var är drottning Elizabeth?
modren

Anja Olergård sa...

Tack för en exakt uppgift om restid. En timme och tretton minuter. Ja, det blir en djup spricka.

Anja Olergård sa...

Drottningen var faktiskt inte med på dopet! Det hade bestämts i förväg och de har inte förklarat precis varför, men troligen var det inte av hälsoskäl utan öga tidspress. Det var visst en del cabinet members som avgick och det måste hon typ godkänna, och så skulle Trump komma på besök samma vecka. Så man tror att hon bara var för upptagen.

Drottning Elizabeth har annars på sig färggranna kläder när hon är ute på jobb, och det är av omtänksamhet, så hon ska vara lätt att se bland mycket folk så att folk efteråt ska kunna säga att de såg drottningen. Det tycker jag är rörande fint!

På dop och bröllop där hon inte är huvudperson brukar hon ha mildare färger.

modren sa...

Trodde hon var huvudperson i alla lägen!
modren

Monica sa...

Hahaha, jag skrattar i-hjäl mig! Tänk, va... Jag lade vykorten på en låda på Stansteds flygplats, men det innebar tydligen inga garantier. Vilken snigelpost! Tack för den ingående analysen som gör att jag känner mig mycket upplyst av.