Ändå positivt

Var hos hudspecialist igår. Det var helt rätt i tid för jag har grymt mycket utslag i ansiktet och hon sa psoriasis om dem, som jag hört förr. Men lappen med mina frågor tog hon i början av samtalet, inte slutet, så jag glömde en viktig fråga, som är om jag ska använda psoriasisläkemedel på matallergiutslag och om inte, hur ska jag veta skillnad. Just nu är jag nästan säker på att det är matallergi som har förvärrats av sämre allmäntillstånd, men vi får se. Jag har ställt frågan på 1177, superbra.

Sen kollade hon på hela min nakna kropp med en lampa och de två hudförändringar som jag själv upptäckt sade hon namnet på, och det var som vc-läkaren hade sagt, nån sorts utslag man får med åldern och som liksom kan skiva sig och sen ramla av. Däremot hittade hon en grej på ryggen som hon vill ha bort och den skulle hon sätta bråttom på. Det låter ju inte kul. Vet inte om hon ska operera bort den eller nån annan, men jag får väl en kallelse. Jag har inte haft något malignt i de andra jag skurit bort så jag är inte direkt orolig, men att hon skulle skynda på saken borde jag frågat om det är av omtanke för mig eller för fläcken.

Men just det, jag skulle ju säga nåt positivt! Mikael och jag såg lite på början av Biggest Loser och vi kände oss feta men inte smällfeta. Men jag har ju BMI på typ 30 så vi har pratat en del om matvanor på sistone. Känns inte jättekul att inskränka födoämnesbanken när jag är så allergisk, för ju oftare jag äter vissa saker desto mer allergisk blir jag av dem. Felet just nu ligger nog mycket i att jag har ätit 2 körsbärstomater i princip dagligen i flera månader och jag tål egentligen inte tomater. Idag åt jag 2 körsbärstomater och ett ägg i tonfisksalladen så nu svider mitt signalröda ansikte. Men hjälp, vad skulle jag säga? Jo, att trots att jag är så fet och missnöjd med min kropp så lyckades jag att inte bry mig eller skämmas när läkaren kollade överallt med lampa. Det är jag rätt stolt över.

3 kommentarer:

modren sa...

Har du ärvt din psoriasis av M:s pappa? Nej visst ja, din pappa var det. Men ni kan vara glada ändå att ni fått det så lindrigt.
Har du bestämt dig för matordning framöver? Jag tror inte på renodlad LCHF för dig, du är för negativt inställd till det. Och du tål inte blomkål som mestadels ersätter potatis i LCHF. Men om du kunde övergå till fullkorn av pasta och ris, så vore nog mycket vunnet. Och grövre bröd, gärna bara hårt bröd :-)
Jag läste nyss om en som sa att hon helst ville vara vegan (hon är vegetarian) men är för glad i ost för att klara det. Det plingade till hos mig. Jag är alldeles för glad i potatis för att följa LCHF, och tål dessutom fett för dåligt numera. Så jag äter LCHF-isch. Mitt nya mål är att äta fem olika grönsaker om dan. Och sen är det det eviga sockret som är storboven. Vi kämpar just nu med beslutet om vi ska äta nån tårta/bakelse/hembakad kaka i morgon på pappas födelsedag. Måste man verkligen det?! Varför inte fruktsallad i stället? Jag vill verkligen sluta med socker men har bara lyckats korta perioder. Suget finns där varje dag :-( Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över, eller hur han nu sa, den där Churchill. Apropå frisk hy! :-)
Och ja, det var positivt att du klarade att visa dig naken utan att våndas! Hemtjänstens duschar har säkert hjälpt.
modren

Anja Olergård sa...

Jag är så allergisk nu och det brukar bli värre på LCHF,så det lockar inte. Sen blir jag supertrött av LCHF och det har jag inte heller utrymme för. Men jag ska försöka. Jag vill inte vara så här fet och jag vill verkligen inte få diabetes. Så vi ska försöka. Men jag ska få äta potatis fortfarande, för att motverka allergin lite. Jag brukar bli allergisk mot champinjoner, ägg, broccoli och blomkål när jag äter lchf och det är ju som du säger staple foods. Men om jag äter potatis kanske jag kan äta mindre av det jag inte tål, så att jag tål det. Men vi bestämde oss igår. Ojoj!

modren sa...

Du har alternativet GI som absolut vore bra för dig! Då kan du inkludera fullkorn. Läs hårt bröd :-) Och bönor av alla slag. Har ni prövar edamame? Bönor lär vara bra för diabetiker, så ni kanske inte ska vara helt rättroende LCHF-are.
Tror det är viktigt att du hittar några grönsaker som du tål och tycker om. Utan grönsaker blir det för lite variation i maten. Och du är ju dålig på frukt och bär också och tål inte så mycket sånt?
modren