Har passat på

Här är bildbevis från härom veckan när jag lagade riktig mat. Vad? Köttfärspaj! Jag hade gjort degen när jag vilat mig en liten stund, sen låg den i kylen medan jag låg i sängen, och sen lagade jag riktig mat! Receptet är ursprungligen barnens mammas, men jag tror inte hon hade känt igen smaken. Jag gjorde inget fint flätverk ovanpå, vi hade ingen gräddfil så jag tog turkisk yoghurt, och det blev lite för mycket syra, särskilt som jag skar ner ett helt paket fetaost också. Och inte hade vi tomatpuré heller, och ketchup var inte ett lysande alternativ. Men jag gjorde mat, och det var såååååå roligt! Jag kände mig som deltagarna i MasterChef Australia, som jag äääälskar! Men jag såg sista timmen på hela säsong 2018 nyss så nu vet jag inte vad jag ska titta på. Men finalen var så fin, och de uppmuntrar varandra, de tävlande sinsemellan, men domarna säger också så fina saker till dem som åker ut att jag blir så glad för att människor är goda och inte bara använder sina vassa armbågar. 

Här är i alla fall bildbeviset på att jag har lagat riktig mat! Inte bara kokat makaroner till färdiga klttbullar eller ris till den grillade kycklingen. En gång för inte jättelängesen gjorde jag fiskbullar med äggsås (Mikael brukar säga att han inte vill ha när jag ska göra det, sen äter han upp det sista i alla fall och blir förvånad över att det var gott. Varje gång. Det tar jag som en komplimang) och då var det för jobbigt att mosa äggen. Så det är väldigt lite jag egentligen orkar, så när jag klarar att produera äkta mat så blir jag så glad. Mat är så gott och gör mig lycklig! Jag har ju ett speciellt förhållande till mat, ett som inte Mikael delar. Jag minns vad jag ätit på olika restauranger även om det kan vara åratal sen. God mat är minnesvärd för mig. Men som väl är så är Mikael nöjd med rätt oavancerad mat. Det är tacksamt!

1 kommentar:

Sara sa...

Å vad kul, och paj som är så himla gott! Gratulerar eller vad säger man?