Pantones Årets färg 2019

Årets färg heter enligt Pantone Living Coral. (T ex läste jag det på Metro Mode). Jag vet inte om den egentligen är lite smutsig, för det är ju väldigt populärt just nu, eller om den faktiskt är som gammal hederlig korallrosa.

Metro skriver:
Pantone beskriver den årets nyans (DEN ÅRETS NYANS?!?!?) som ”En animerande och livsbejakande nyans av korall med en gyllene underton som skapar energi och liv med en mjuk ton.” Vi skulle beskriva den som en varm korall som är en perfekt balans av orange och rosa. Färgen ska symbolisera vårt behov (AV!) optimism och glädjefyllda aktiviteter. Den ska också lätta upp och bjuda in till hjärtliga möten och sprida värme i en tid där sociala media och teknik tar upp en stor del av vårt dagliga liv.

Att ta reda på vilken som är årets trendfärg är inte det lättaste arbetet. Pantone anställer 10 personer som åker jorden runt för att ta reda på vilka färger som trendar på olika platser. De senaste 19 åren har de utsett trendfärgerna. Förra året var färgen Ultra violett och lila var en av de stora modefärgerna i år. Living Coral har vi redan nu sett en tid, främst på blommor och buketter, och under fashion week i höstas såg vi nyansen på flera visningar. I höstas dök också Bella Hadid (bilden) (UPP!!) i en korallfärgad klänning. Riktigt fint!

Tre slarvfel på en text som nästan bara är tre meningar lång. Ojdå. Blir ju jätteledsen över att folk är så stressade på jobbet att de inte hinner läsa igenom vad de skrivit, men kanske har de tid men bryr sig inte. Eller så har de tid men inte grammatisk kunskap. Men nu handlar det om färg, inte ord.

Här kommer några collage från Pinterest. Jag måste säga att jag gillar färgen!

5 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

What is wrong with "skär"?
modren

Unknown sa...

Härlig färgboost! Det där är faktiskt en av de "rosa" färger jag känner mig bekväm med. Kanske dags att hitta plagg i lite härliga färger istället för allt svart, brunt och dämpat jag alltid har på mig...

Monnah sa...

Det är jag som är "Unknown". Försöker inte smyga omkring anonymt...

Harriet Klarin sa...

Kläder i den färgen vore att hälsa våren med stor salut!
modren

Sara sa...

JAG. MÅSTE. HA. PANTONENAGELLACK.
/Sara