Nattens mardröm

Min man fyller år imorgon. Min systers man fyllde år fem dagar senare. Jag hade en sorts mardröm om honom i natt.

Det var nämligen så att han hade fejkat sin egen död och hade lämnat min syster för att han inte var säker på om han ville vara gift med henne. Sen hade han funderat på saken i några år, medan hon led av hans "död", och sen kom han tillbaka efter fem år och låtsades som om ingenting och hade bestämt sig. Jag var så arg å min systers vägnar att hon tog tillbaka honom utan att ens säga hur hon hade lidit av att sörja honom.

Jag har verkligen inga såna tankar om Rob. Mardrömmen var otrevlig på många plan, varav ett var för att jag inte tyckte om att tänka dåligt om honom. Mardrömmar om att bli jagad eller falla är en sak, men obehagliga situationer i familjen är ju hemskare. Energin flödar ut från en!

Sen hade pappa skaffat långt hår också och brydde sig inte om saker.

Jag har haft en jobbig natt.

Pappa har i alla fall bra hårkvalitet. Inte många 73-åriga män skulle kunna låta håret växa och det blir lika tjockt som på en ung tjej. Alltid nåt.

1 kommentar:

modren sa...

Hur kommer det sig att man så gärna vill drömma om att man befinner sig på en len sandstrand med stilla vågskvalp under palmernas sus, men att man aldrig gör det?
B hade en period när han varje natt drömde om att han bar sten, tunga stenar. När han vaknade satte han sig upp på sängkanten och stönade att han var helt slut.
Som väl var tog den perioden slut. Tror det var när han jobbade som mest.
Mina drömmar utspelas alltid, alltid när ni alla fyra barn var små.
modren, en gång mor alltid mor?