Redan en vecka!

Det har redan gått en dryg vecka sen jag märkte att jag har medicininducerad huvudvärk och det betyder att jag har klarat av en vecka av fyra! Jag tror det är bra att berömma sig själv för saker, man blir ju bara starkare av att känna sig duktig.

Fast jag har mått pest sen i måndags, fick minnesluckor förra veckan och har haft migrän i 2 dygn och lite till.  Är ganska desperat nu men jag vet inget mer jag kan göra. Har bara legat ner utan att orka klä på mig. Efter tre dagar är det lite trist och jag är så labil nu. Vill byta huvud. Men det kunde vara värre.

Jag har ändå inte skällt på Mikael för nånting, fast jag är arg och ledsen om vartannat. Har inte behövt prata heller, för han har arbetat hela tiden. Han försöker få färdigt en grej så han får betalt. Så jag har fått ha makten för mig själv. Makten betyder fjärrkontrollen. Så jag har sett på MasterChef Australia med nästan inget ljud, precis som jag vill ha det. Skönt att slippa prata när man har migrän, och skönt att han knappt har suttit vid teven för han hatar när man inte hör ljudet. Jag behöver bara ha på så lite ljud att man måste läsa texten annars hör man inte vad de säger. Idag gjorde de t ex varma mackor! En matig och en som dessert. Å, vad roligt det var! Och sen kom två professionella kockar och tävlade mot två och den maten var så spännande! Proffset gjorde ett tunt hallongelétäcke som han la på efterrätten. Så dekonstruerat på nåt vis. Älskar det, det är så kreativt att se på, och de är så fina och berömmer så vackert och konstruktivt.

Har bytt till sommartäcke också. Hade nattsvettningar i måndags och det passade så bra att hemtjänsten hjälpte mig med duschen och det gick bara inte att lägga sig i läskiga lakan efter det plus att täcket är för varmt. 27 grader i sovrummet idag. Älskar sommartäcke, jag kan till och med bädda sängen, dvs jag orkar lyfta det! Älskar att duscha också, nu när jag bara blir normalt trött av det, inte som förr när man blev ett vrak och grät av utmattning när man gjort det och blev svettig av ansträngningen. Och nu på sommaren är det så skönt att vara blöt och varm. Ja, duscha allt så, inte nattsvettas. Så skönt med blött hår som svalkar skallen.

Det luktar också så gott om sommarvädret, särskilt på kvällarna luktar det lite fukt, som ett stilla sommarregn, och jag sniffar nöjt. Att känna utedofter ända in i soffan är underbart! Har ett doftljus i sovrummet och det börjar lukta om det är över 26,5 grader. Jag vet att det finns folk som är lika doftöverkänsliga som jag är  värme-, ljud- och ljuskänslig. Jag är tacksam att jag kan njuta av nåt av sinnena. Igår kunde jag inte scrolla på plattan för då rörde det sig så fort så jag fick ont i huvudet. Kunde inte scrolla så långsamt som det behövdes. Men behövde distrahera mig från smärtan. Det är tråkigt när hela livet rör sig kring symptom och undvikande av smärta, eller att stå ut med smärta man inte kan undvika eller lindra.

Jag har blivit bjuden på ett cyberparty! En ME-sjuk som har bjudit mig, och det är mellan 13-14 och helst vill jag ju inte ha vaknat då än, men vi får se. Jag är i alla fall glad för inbjudningen. Man har ju noll socialt liv och är ändå lättad att folk inte bjuder en på saker för man skulle ändå inte orka. Vi ska till ett par på lördag och jag bävar redan! Migränet måste ta slut före dess annars går det inte. De har en bebis också som jag gärna vill träffa.

Kollade på A & E igen ikväll och jag blir så imponerad. Vad de kan laga människor!

Jag tänkte idag på klimakteriet. Gynekologen sa att jag skulle äta p-piller tills jag fyllde 50, sen göra uppehåll i 3 mån och sen ta hormonprov. Men jag har iofs redan värmevallningar, i alla fall på nätterna, och mitt humör åker berg- och dalbana. Och är rädd att det här värsta migränen de senaste veckorna har med hormoner att göra, för jag har bytt p-pillersort och får andra hormoner nu, utan östrogen. Vet inte specifikt hur östrogen påverkar migrän. Kom inte ihåg att fråga det när hon sa att jag behövde byta sort. Får försöka läsa på om det. Allt är sjukdom och symptomhantering!

Fick en snabb tanke idag på A & E där en styvpappa var på sjukhuset med sin dotter som blivit trampad av en häst. Den riktiga pappan hade dött och han försökte inte ta hans plats men insägockså att dottern inte hade något annan manlig person i sitt liv och tog mer av en papparoll. Nu är ju Mikaels barn stora och behöver inte en mamma så som en tonåring fortfarande gör, men jag fick alldeles ont i magen vid tanken på att barnens mamma skulle dö och jag inte skulle orka finnas där. Är fortfarande ledsen när jag tänker på barnbarnen, som jag vill ge min själ, och mina brorsbarn. Fem av världens finaste ungar! Och med barnbarnen blir det sju barn som jag älskar till månen och tillbaka men inte orkar göra nåt för. Jag fattar inte hur jag ska komma över det. Kärleken och sorgen växer sig ju bara starkare. Det är nåt som jag måste klura ut och sätta fingret på, har två besök kvar hos psykologen och sen ska de få en ny, men det vet man ju inte när och hur hen blir.

Är så sugen på grillad korv. Ska skriva upp på min sommarlista att grilla korv i naturen. Ni skulle sett Jontes fantastiska grillspett, vegetariska eller kyckling, i fredags. De smakade så rökigt och gott att jag blev jättesugen på att grilla korv. Eller så får vi åka till Ikea och köpa kokt wienerkorv, men det är inte lika roligt som att grilla!

Igår blev jag ledsen igen för att jag inte kan åka på bröllopet och bestämde mig för att man inte kan ersätta en sorg med ett ingenting. Så jag ska planera vad jag ska göra och om jag vill äta nåt speciellt. Tror inte pappa är hemma heller, så jag måste antingen orka åka till centrum med kometen själv, eller att Mikael skaffar det innan han åker. Man ber ju inte folk om hjälp på midsommar precis. Jag är väldigt sugen på morotskaka med philadelphiafrosting. Älskar att baka också. Skulle gärna bada, men jag har inte ens en plaskdamm i trädgården, fast jag funderat länge på att köpa det. Det vore nåt för grannarna. En fet medelålders tant ligger i en barnpool med benen utanför. Benen är så bleka att det vita går över i blått och bländar alla som tittar. Ja, men kanske är inga hemma på midsommar så att jag gott och väl har trädgården för mig själv. Annars värst för dem att de tittade :-)

Inga kommentarer: