10 positiva minuter

Jag hittade nyss en bild som är ett dagboksförslag för att fokusera på bra saker i livet istället för dåliga. Det är ju en underbar idé och här kommer mina svar.

Saker, personer eller platser som jag är tokig i:
Italien
Bebisar
Böcker
Gluten
Syskonbarn och plastbarnbarn
Musik

Något jag arbetat hårt för att uppnå:
Ja, det jag arbetar mest på är mitt äktenskap och min sjukdom. Sjukdom en har jag kämpat med mest, den är svårare än äktenskapet. Och jag har arbetat hårt för att lära mig hur jag ska göra för att hantera svåra saker i mitt känsloliv som följd av att jag är sjuk, men också med rent fysiska saker, dvs att lära mig att ta pauser, göra saker långsammare, att avstå från saker som är min plikt och/eller är roliga men som jag skulle bli sämre av att göra.

Något som går bra nu:
Å, det är jättemycket! Äktenskapet går bra, elrullstolen går jättebra, några saker som extranycklar till brödburken, ansökan om bostadsanpassning och rabatt på larmet pga borttappade nycklar är några saker som går bra nu.

Två ämnen eller mål jag känner passionerat för:
1) Äktenskap och familjerelationer
2) ME-forsknkng
Bägge är både allmänna intressen och saker jag brinner för, men lika mycket personliga.

Två personer jag kan lita på att få en varm kram eller vänliga ord från:
Mamma och Sara

Tre saker jag ser fram mot:
1) Johan, Beth och barnen kommer till Sverige! Förhoppningsvis kan vi träffas hela familjen då.
2) Kanske bada i sommar? Eller i alla fall åka på utflykt eller picknick.
3) Och faktiskt ser jag mycket fram mot T&M:s bröllop om en månad. Jag kan inte vara med och det har jag gråtit färdigt för, och nu ser jag jättemycket fram mot det. Jag räknar med att få se bilder och kanske kan Mikael göra videosamtal med mig så jag får höra och se när de vigs. Det ska visst alltid vara en borgerlig vigsel först i typ stadshuset, som dock håller på att repareras, så detta är annorstädes, men jag ser och hör hemskt gärna det. Och lyssnar på tyskan! Och vill gärna se foton av folks kläder och maten, kanske t o m lyssna på nåt tal eller om det är nån som sjunger nåt. Å, vad roligt det ska bli!

3 kommentarer:

Sara sa...

Oj, nu grät jag en skvätt, är jag lättflirtad eller?

Anja Olergård sa...

<3

Monnah sa...

Jag googlade och hittade originalet och skrev ut både det och ett gäng andra klokskaper också. Tack!