Äntligen kom förklaringen

Jag har aldrig fått klart för mig om det stavas grey eller gray, och jag stavar normalt aldrig fel. Men nu förstår jag varför. Se nedan.

Apropå saker man aldrig kan lära sig, jag har ett knep för att komma ihåg vilket som är blyerts av pen och pencil. Pencil är ett längre ord och en gul blyertspenna är längre än en bläck. Nu ska jag bara lära mig skillnaden på -ic och -ical också. Jag hör skillnaden när det gäller historic/historical (då är ical som handlar om historia och ic gammal). Men economic och economical? Economical borde då handla om ekonomi och economic vara sparsam? Vissa saker går liksom inte in.

Men jag ska inte klaga. Jag har ju ett knep för pencil.

Men nu kommer jag ihåg när jag råkade kalla sallad för salad istället för lettuce en gång i Boston. Det var på den där kända kedjan där de gör mackor med hål i, jag har helt tappat koncepterna nu, eller glosorna. Inte donuts men matbröd med likadana hål. Det var supergott med massa grejer i, man ska ju ha cream cheese så det hade jag säkert.

Man kan tro att jag är hungrig, men det är jag inte. Åt en ljuvlig brakmiddag med wallenbergare och tallriken var så tung att jag hade svårt att bära den. Så jag är fortfarande lite mätt. Men huvudet gör så ont att jag undrar om det är nåt annat än det vanliga. Har ju huvudvärk och migrän som beror på flera orsaker, men jag känner igen ungefär hur de brukar bete sig (de har varit mina närmaste ovänner i ett par decennier nu) och det här är värre. Till och med värre än de andra perioderna när jag har "avgiftats". Har till å med svårt att ligga i soffan för att huvudet kommer för nära hjärtat, vågrätt sett. Men Mikaels mamma mår bättre. Hans syster är där och hjälper till över helgen och Mikael hade tänkt försöka komma dit i veckan. Men han har civilkurs tre dagar och jag har vårdbesök de andra två. Ingen har sagt om hon får Rituximab så jag är inte labil för det längre. Nu mår jag bara dåligt för att hon har cancer, men är glad för att det just nu ser relativt ljust ut.

Mikael har räddat en tjej idag som fick sin väska stulen. Hon var från Australien och hade tre veckor och fyra länder kvar på sin semester. Blev av med pass, kreditkort och pengar. Blir så sur på folk som tycker det är ok att förstöra andras liv. Gissa om polisstationen dessutom var full av folk som skulle förnya sina pass. Det var över 50 pers före när de tog nummerlapp. Men Mikael fick in henne bakom receptionen, för hon måste ju försöka hinna få ett nytt pass av ambassaden innan tar helg. Tjejen var jättesmart och hade tagit en kopia på passet och kreditkorten och som hon inte förvarade i handväskan. Det är ett bra tips om man ska resa. Och så behöver man ha telefonnummer till där man spärrar sina kort, dygnet runt (hennes bank i Australien hade ju midnatt när hon hade eftermiddag här), och som man inte förvarar i telefonen.

Ni vet det där cyberpartyt som jag nog skrev att jag är inbjuden till? Är ju helt hög över en kalasinbjudning. Fast vi hade lite kalas för Johannes när Ellen var här, med kinamat och presentöppning. Men födelsedagsbarnet själv hade ingen aning om det. Nästa år dock, då kan han kanske hålla upp två fingrar och säga att han fyller två! Hjälp, han är så söt!!!!! Men cyberpartyt. Hon önskar sig cyberpresenter, dvs bidrag till ME-forskningen, men jag hade bara 2,44:- på kontot så vet inte om jag har råd, men eftersom forskningen kommer oss alla till del så tackade jag henne för presenten :-) Men jag råkade skriva det på en helt offentlig plats, vilket jag ju såklart inte tänkte på, så nu känner jag mig lite generad och hoppas att ingen tänker att jag försöker manipulera fram att det är synd om mig. Men om nån tänker så, så kan jag gott strunta i det. Min syster följer tydligen mig på fb:-) för hon erbjöd sig snabbt att bidra i mitt ställe. Jag blir så choked up när jag ens tänker på det att jag inte har tackat henne för det, för jag vet inte hur jag ska kunna tacka för det. Såna ord finns ju inte. Att hon betalar pengar för att jag ska få livet tillbaka. Men JAG FÅR INTE GRÅTA med det här huvudet. Så jag får faktiskt genast sluta tänka på det och också skjuta upp tacket. Att göra en Marykavalkad räcker ju inte precis som tack.

Goda nyheter! Mikael har hittat en sudokubok som jag ska lösa lite i. Så kul, det var ett tag sen den förra tog slut. Pundet är billigt så jag köpte en sudokubok på eBay för 44:- inkl frakt så därför har jag bara två spänn kvar. Det är allt jag har köpt den här månaden. Förutom tv, bredband och telefoni, hemlarm, el, hyra, bolåneränta, hemtjänst. På midsommar när alla är på bröllop i södra Tyskland ska jag köpa nåt som belöning till mig själv. Jag har kommit på massa mat jag vill äta: smörgåstårta, amerikanska pannkakor, Brie med kex och druvor, morotskaka med philadelphiaglasyr, hembakat bröd eller källarfranska från Ica maxi, sprödbakad torsk m färskpotatis och remouladsås, hembakade bullar (ljust gräddade utan pärlsocker), brulépudding, kycklingsallad från stamstället, kanske kinamat också. Och så drömmer jag om att göra en tiramisu fast i svensk tappning med fläder, jordgubbar, rabarber. Det kan funka om man häller flädersaft på savoiardikex, eller om jag helt enkelt gör en rulltårtebotten och häller på flädersaft och sen blandar rabarberkompott i mascarponeblandningen och skivar jordgubbar som ett lager och överst. Det kan bli en grym efterrätt! Man kan kanske hacka lite vit choklad grovt för att få nåt att tugga på, i tiramisu är det väl hackad mandel.Jag gjorde en chokladvariant som jag gillade och då tog jag också rulltårta fast med choklad i smeten, och hällde sen Caro över. Det har lite brända bönor-smak som kaffe fast mildare, för en efterrätt med massa espresso och likör eller vad det nu ska vara i är inte riktigt vår melodi. Men man vill ändå åt de där motstående effekterna med lena mejerier, smakrik kaka, nåt som tuggas. Jo, men en midsommartiramisu får det kanske bli. Eller så bjuder jag familjen på det på min födelsedag. Och just det, jag vill grilla korv också, men jag litar inte på mig själv så mycket att jag ger mig ut och tänder eld. Inte ens i en engångsgrill. Vore pinsamt om jag brände ner ridskolan och 10 bostadshus. Kanske ska jag bara hälla kokande vatten över några korvar i en termos, så kan jag äta ute utan brandfara. Å, det var en görbra idé att inte ligga hemma och gråta utan planera massa roliga saker. Fast får jag en vecka som denna så orkar jag på håret koka färsk pasta. Kanske ska förbereda med lite köttfärssås i frysen så jag får mat även om jag bara kan stå upp i fem minuter.

Igår ställde jag förresten mjölken i skafferiet.

Och idag klädde jag på mig och gick ut och hämtade posten. Nehej, det var ingen, men däremot hade Mikael gett mig posten i handen ca 10 minuter tidigare. Jag verkar bli väldigt påverkad kognitivt när jag har ont i huvudet.

Så därför kanske jag inte ska skriva långa blogginlägg om ingenting när jag dessutom har tagit Stilnoct.

Och nu måste jag läsa på om man får huvudvärk av att inte ta östrogen längre. Det är det enda som är annorlunda. Kanske också att jag fick naprapatbehandling dagen efter botox, men såvitt jag förstår det så är det bara den dagen man inte ska trycka på ställena. Det är mycket nu. Och nycklar och andra nycklar osv osv.

5 kommentarer:

modren sa...

Ojoj! Nu har jag sett på prinsbröllop. I Windsor kantänka! Där var vi ju när vår J bodde där. Jag kände faktiskt igen mig i en gatuscen från kortegen. Men så är Windsor väldigt litet. Utom slottet och kyrkan.
Ett annorlunda kungligt bröllop! För det första var bruden amerikanska, hade redan varit gift och har en mamma som är svart. Är hon inte också ca tio år äldre än Harry? Inga kungligheter alls inbjudna, och inga politiker. Gott om filmstjärnor (George Clooney var där och utstrålade: Så här ser en snygg karl ut) och idrottare.
Bruden själv lyste som en sol i en enkel klänning som påminde lite om Victorias. Dom visade bilder av Dianas brudklänning - hjälp säger jag bara, vilket åbäke!
Mycket vacker och gammal musik. Favoriten var en cellist som inte bara var otroligt snygg på ett omedvetet sätt, utan också spelade gudomligt. Vilken ton i den cellon!
Såg inte ett leende på drottningen, men så är hon 92 år. Hon kanske har lett färdigt. Brudens mamma såg däremot oerhört sympatisk och levande ut.
Det var en stor dos kunglighet på en dag. Fast den nya, hon Meghan, är visst duchess of Sussex nu om jag fattade det rätt. Och är hon inte till förvillelse lik Mary?! De verkar stöpta i precis samma form! Och vackra Kate var där, födde barn för två veckor sen tydligen, men lika snygg ändå. Di kan di där kungliga.
modren

modren sa...

Jag har farit med osanning. Meghan är född -81 och Harry -84.
Och så är hon tydligen superduktig på origami.
modren

modren sa...

Nu hörde jag att cellisten bara är 19 år. Fullständigt otroligt. En del får allt.
modren

modren sa...

Och var fick jag origami ifrån? Bruden är bra på kalligrafi.
modren

Anja Olergård sa...

Ja, så heter ordet! Jag kom inte heller på det!