Vikt eller viktigt

Läst idag: "Läckbergs viktkris! Femton kilo plus."
Aad,

Jag menar INGET dåligt om Läckberg (förutom att hon är en dålig författare) men när jag såg fotot tyckte jag hon såg tjock ut. Tjock, på femton kilo! Jag har gått upp 90 kg och bara gått ner knappt 40. Så jag väger alltså 50 kg för mycket nu, ett kilo, eller 51,7 kg ifrån vad jag vägde innan jag blev tjock. Hur enormt fet är jag om Läckberg ser tjock ut på 15 kg och jag har 50 kg extra. Det är inte roligt att tänka på. Det är det enda med förhållandet till Mikael som jag är ledsen för, dels att jag var fet på mitt bröllop, och dels att det finns så få foton av oss för att jag jämt tycker jag är för fet.

Bara för det ska jag sätta in ett foto av oss där jag är fet. Jag behöver träna mig.

Om det går som planerat imorgon ska Mikael och jag till Timmermansgatan och fira att han friade för 12 år sen, på plats där han gjorde det alltså. Vi har kollat att stället finns kvar och jag hoppas vi kan få sitta där vi gjorde då. Jag hoppas verkligen att jag ska orka, det vore så kul. Inte på 12 år har jag orkat åka dit vid förlovningskubiléet, så imorgon bara ska jag dit.

2 kommentarer:

Monica sa...

Jag har samma problem, FAST jag inte vill. Det är ju kul att vara med på bilder och minnas att man var där. Tycker synd om Camilla då jag känner igen hennes problem med ätstörningar och bilden av en själv. Tycker fotot på dig och M utstrålar glädje och kärlek och inte alls tanken på ”tjock”.

Anja Olergård sa...

Det är förfärligt att så många kvinnor och till och med barn har svårt att tycka om sig själva p g a vikten. Jag tänker på vad din mamma sa. Men det är så svårt att bara kroppspositiv.