Mycket eller lite?

Man ska ha lite midja och mycket smycken, inte tvärtom. Men om man nu har mycket midja så får man nog kompensera med ännu mer smycken. Så måste det vara.


Jag köpte tre pärlhalsband härom månaden, ser att jag kunde köpt 18.

Tänk att vara så vacker.

Jag är i ett känsligt läge för jag är inte nöjd med klippningen. Det är kortare på vänster sida. Det är inte lätt att ha en släng av OCD och vara ojämn i håret och inte "bara kunna svänga förbi" och be om hjälp. Om jag orkade locka det skulle det nog inte synas lika tydligt men vem orkar det?

Apropå släng av OCD, jag säger "släng av" med mening för visst har jag såna tendenser men det är inte så handikappade att jag lider av det och måste kolla dörren åtta gånger eller dammsuga fem gånger om dagen. Men en gång när min ursprungsfamilj och ingifta satt och spelade Mexican train var det nån som var ingift som la sin bricka lite snett och på samma korta ögonblick sträcks fyra syskonhänder fram för att rätta till den. Vi gillar inte ojämnt. Vi har till och med ett ord för när man skär tårtan fel, det kallar vi för Olergårdstårta för det gjorde Mikael en gång och vi fick hjärtslag allihopa. Ni vet, om man har en rund tårta så ska man ju i batjenbitbskära från centrum och ut. Han skar från kanten men inte till mitten, så den raka kanten blev v-formad. Jag vet inte ens om jag kan förklara problemet, det kanske är helt normalt att göra så.


Jag tror att olika psykiska problem kan vara av olika svårighetsgrad. Man kan ha autistiska drag, som att man inte gillar att nån tar i ens glas eller som jag att jag blir störd om jag har planerat nåt och det blir ändrat. Men sen kan man ha det så mycket att man inte kan leva ett normalt liv, inte ens ett gott liv utan verkligen plågas hela tiden. Så som man kan vara 
lite trött, eller mycket trött, eller ha ME. Som det också finns varianter av à la Tripp trapp trull.

När jag ser på de där superfeta på TLC, som jag inte gör längre för det gör mig för beklämd, och håller upp mitt eget ben, så ser jag ut som en fotomodell. Så allt är relativt. En del där skulle ge allt för att ha min midja. Sobering.

Inga kommentarer: