Ellen 39 Frågesport

Familjens födelsedagar i år har mest utspelat sig på Zoom, nånstans runt min födelsedag dog traditionen eftersom vi träffades på riktigt då, men när vi hade kalas på Zoom gjorde jag en frågesport om födelsedagsbarnet. Nu har det väl gått sin rundliga tid sen Ellen fyllde år, och jag ber om ursäkt för att jag är så grymt efter, men jag tänkte i alla fall ge er en chans att tävla i Ellen-kunskap. Vissa av frågorna kan verka lite random men de har varit obligatoriska för alla.

Tilläggas kan också att Ellen och hennes snivskarpa minne har vunnit alla tävlingar hittills. Kanske att pappa vann mammas och tvärtom, men annars har Ellen kunnat mest om alla. Så skärp er gärna nu och visa vad ni vet om Ellen Maria Klarin McKnight: (eller är det farligt att skriva ut hela namnet så på internet?)

Ellen 39 frågesport

  1. Vad har Ellen för skostorlek?

  2. Vad är Ellens favoritmat?

  3. Vad ser hon helst på TV? Fast hon har ju ingen tv, så vad ser hon helst på datorn?

  4. Vad kan man säga att Ellen gör istället för att se på TV?

  5. Vad är Ellens favoritfärg?

  6. Nämn något ätbart som Ellen inte ens skulle provsmaka.

  7. Vad läser hon gärna? 

  8. I vilket sammanhang har hon varit fotomodell?

  9. Nämn en god egenskap som Ellen har. 

  10. Vad är hennes favoritartister? 

  11. Vad är magpie?

  12. Vilken temperatur behövs för att Ellen inte ska frysa?

  13. Vart vill hon resa?

  14. Var har Ellen bott? Kungsbacka och Borås är givet, vad kommer sen? (Fast gatorna i Kungsbacka och Borås kan ge pluspoäng.) Pluspoäng också om man inte säger bara storstadens namn utan även vad orten hette, eller rentav gatan!

  15. Nämn hennes bästa vänner, gärna organiserade efter land och/eller kategori?

Jag väntar några dagar med att svara och hoppas att Ellen väntar ännu längre, eftersom jag hoppas att jag ska vinna och inte vill missa chansen om hon kommer med facit för snabbt.

3 kommentarer:

modren sa...

1 39
2 pasta
3 Grand Designs
4 släktforskar, studerar, körar
5 kommunalgrå
6 surströmming
7 kyrkböcker
8 Ikea/BoKlok-reportage
9 omtänksamhet och rock solid testimony
10 Rigmor Gustafsson
11 skata (obs - ej svar på nr 10)
12 25+
13 Bali, Bali och Bali, långt därefter Italien
14 Gårdskullavägen, Fagottvägen i Kba, Sämgatan i Borås, Getholmsgatan på Hedvigsborg, gästspel på Ekängsgatan i Sjöbo, stor lgh med Rob i Borås, Norra Fäladen i Lund, underbara huset på Björkvägen i Flyinge utanför Lund och nu i Bunkeflostrand i Malmö.
15 pappa, mamma, Samantha Virzo, Rebecca, Vibeke, Ann-Marie, Kirsti, Kerstin
modren

Monica sa...

Tyvärr kunde jag knappt några frågor, men en sak vet jag. Ellen är typ den coolaste jag vet. Bali kunde jag, och jag vet att hon är väldigt snygg i dykutrustning. Hon kan citera böcker, artiklar och människor utan att blinka och skulle säkert vinna det där femteklassare-programmet. Dessutom har hon väldigt fint hemma. Det har jag sett i inredningsartikeln som hon är känd från. Hej på dig Ellen, och grattis i efterskott! Ps: Får jag bonuspoäng om jag viskar lakrits?

Anja Olergård sa...

Som enfaldig domare säger jag att du får MVG i Ellen-kunskap!