Ellen frågesport, mina svar

Ellen 39 frågesport, Anjas svar om Lillan

  1. Vad har Ellen för skostorlek? Fuskiga 39/40 mot mina 42.

  2. Vad är Ellens favoritmat? Allt som är lagat av en italienare. Men jag har hört henne uppskatta en risotto al funghi, annars är ju bara vällagad pasta bäst.

  3. Vad ser hon helst på TV? Fast hon har ju ingen tv (just nu?) så vad ser hon helst på plattan? Grand designs, heter det så? Med den brittiske arkitekten som beser makalösa arkitektoniska projekt.

  4. Vad kan man säga att Ellen gör istället för att se på TV? Läser böcker, går i kör, går på konserter, släktforskar, jobbar mycket, hjälper folk.

  5. Vad är Ellens favoritfärg? Lila. Som den tvådelade klänning jag köpte på nyårsrea på Lindex och sydde på ärmar på och hade på hennes bröllop. 

  6. Nämn något ätbart som Ellen inte ens skulle provsmaka. Hon är ju känd för att vara bestämd och petig med mat, fisk går inte alltid jättehem t ex. Men hon har nog redan ätit sånt jag inte skulle tro att hon gillade, som bläckfisk, kimchi och sushi. Men ge henne en friterad kackerlacka och den går inte ner.

  7. Vad läser hon gärna? Kyrkböcker. Pinsamt att jag inte vet mer vad du gillar! Du har väl inte så mycket tid med Tom Clancy och sånt numera, dessutom vet jag inte om du har ork att läsa finlitteratur som man ska läsa om man ska hänga med. Men du gillade historiska romaner minns jag.

  8. I vilket sammanhang har hon varit fotomodell? När hela Ikea BoKlok-koncernen ville visa henne och hennes lägenhet i nåt reklammagasin. Nåt halvår senare skrollar jag på Facebook och blir imponerad över hur fint sorterade böckerna i bildens bokhyllor var, och en sån soffa har Ellen också, och vänta nu, det ÄR Ellen! 

  9. Nämn en god egenskap som Ellen har. Lojal, godhjärtad, envis med att göra sitt bästa. Ja, det var tre. 

  10. Vad är hennes favoritartister? Rigmor Gustafsson, Katie Melua, nån Ida, Margareta Bengtson, Norah Jones tveksamt, hon Eva som dog, Cassidy? Jamie Cullum? Gamla trofasta U2? Och vad heter legendaren med bleckblåset som duettar i I will wait for you? Christmas with my friends. Jaja, ni vet vem jag menar.

  11. Vad är magpie? En mycket pinsam historia för mig. Jag hade gjort ordförståelseprov i engelska på universitetet. Ellen gick kanske i högstadiet. Jag kom hem och pyrde över de vansinniga ord som ingen människa kan, nämligen djur, t ex skulle man kunna magpie! Vem har nånsin hört det??? Och då säger lillungen lugnt Skata.

  12. Vilken temperatur behövs för att Ellen inte ska frysa? Jag är inte helt säker men koftan åker på på allt under 24. Hon simmar i tropiska vatten med våtdräkt. Jag tror hon är bekväm över 27-28.

  13. Vart vill hon resa? Där de har de bästa dykvattnen! Jag vill åka till Egypten med henne, så kan hon dyka hela dagarna medan jag sover och så kan vi äta ihop på kvällen. Och hon vill alltid, alltid åka till Italien, eller vartsomhelst om hon får åka med S.

  14. Var har Ellen bott? Kungsbacka och Borås är givet, vad kommer sen? (Fast gatorna i Kungsbacka och Borås kan ge pluspoäng.) Pluspoäng också om man inte säger bara storstadens namn utan även vad orten hette, eller rentav gatan! KBA Gårdskullavägen 30, Fagottvägen, BORÅS Sämgatan 7, Getholmsgatan 38b. MILANO Abbiategrasso med pipistrellan, sen i hons lägenhet som skulle gifta sig, kanske var hon Gessati eller skulle gifta sig med en Gessati. Nicole? Den vet jag inte vad området hette. GENEVE. Det var en liten by på franska gränsen som jag inte minns namnet på. GENOVA. Ingen aning om adress. Ryggont. FRANKFURT. Först Eschersheimer Landstrasse mitt i Frankfurt med Monika Kainzbauer och Ana Coelho. Sen egen lägenhet i Bad Homburg men jag minns inte gatunamnet, fast jag väl bodde med dig där i tre månader. Sen BORÅS Hedvigsborg, LUND Jag kommer inte på det! Nära motorvägen. Sen villan. HJÄLP! Det var inte Kävlinge, inte Lomma, men nån sån by. MALMÖ. Kan inte adressen men det är till vänster om sista hållplatsen före vattnet till Danmark.

  15. Nämn hennes bästa vänner, gärna organiserade efter land och/eller kategori? Carolina, granne, vän sen första klass. Likaså hon som kunde läsa bra, hette hon Anna? Sen fick du fler kompisar, t ex Amelie Lind, och alla utom du blev väl läkare. Du spelade mest med Ninni, men även med Maria nånting och den andra sopranen ni hade medeltida kvartett med. Eller vilken tid det nu var. Pizzicato, vad heter det? Cembalo! Och piporgel. Och hon som hade för stort huvud för luciakronan? Du gillar också Pia och Anna. I ITALIEN hade du en del killvänner men framförallt Samantha. BFF. Du var också kompis med Nicole Gessati och nån kille Luka, och han den blåögde killen som bara kunde prata normalt med dig, för alla andra blev så bortkollrade av hans blåa ögon, fast dina var ännu blåare och det svimmar ingen av i Sverige så du kunde vara normal. Alla kände du från ungdomsgängen i kyrkan. GENEVE. Där fick du en jättegod vän med ganska ljust, lockigt hår. Celine var det! FRANKFURT Ana, Adela, Carla, the Vernes', Marcus Manuel, Rob, Pino Drago. Delade lägenhet med vissa, jobbade med vissa, gick i kyrkan med vissa. MALMÖ Du är ju nästan kompis med Rigmor Gustafsson, du är i alla fall tredje systern. Du har haft nån go vän från jobbet som ska ha barn och som är från Bosnien och namnet betyder äpple på turkiska (tja, det är lite skryt eftersom du sa det idag!). Men jag vet inte vilka du jobbar med. Du har några riktigt goa tjejkompisar där nere, Kirsti och Ann-Marie, Vibeke, Kerstin, Ann, Helle. 

Kan vi få svaren vid passande tillfälle, inte "imorgon" eller "före helgen"?

För övrigt är vi på vissa områden nästan identiska och på andra sätt väldigt olika. Vi har också olika mycket blandning av våra respektive bröder i oss.

Jag kunde i alla fall skämta om rosett på väskan idag. Där är vi olika. Jag är mer maximalistisk än du, du är Mary och jag Maxima. Du tänker bättre och fortare än jag och det lär väl inte gå till min fördel med tiden. Allting som jag kan kan du göra bättre. Förutom cellon av uppenbara orsaker. Och jag var fena på d-uppsats men det hade du också varit om du hade läst vidare. Vidare har du läst, som i brett, men jag läste längre. Men det gick ju sådär.

Nu babblar jag mest, men jag försöker klämma ur mig en kärleksförklaring som inte får mig att gråta, inte är för smörig (där är vi ganska lika och himlar snarare med ögonen åt romantitramsi), men uttrycker på pricken vilken makalös människa du är och hur arg jag är på dig som inte bor granne med mig, jag kunde vika all din tvätt! We go way back. Och långt, långt in i evigheten! Jag litar på dig, det är inte ofta jag gör det fullständigt utan egen koll vid sidan av. Och det är inget fel på dig förutom adressen. Skulle det inte vara roligt att kunna träffa brorsbarnen mer? Du är ju en underbar faster till alla sex. Och man tjänar mer här. Och det blåser och regnar mindre. Jag saknar dig så. Säg vad jag ska säga så du kommer hit? Magpie?

Jag älskar dig!
💜💜💜

Inga kommentarer: