Hieroglyfer?

Den nya sömnmedicinen funkar bra. Jag skriver ännu konstigare anteckningar än förr dock.

Lyckades till slut utläsa "Mkt yr/matt, kraftlös". Men vad betyder "Fortför VEM?" 'Sänkte pengar?" och en 'åtta" (?) med cedilj?

Och jag vaknade helt frusen idag. Låg och huttrade, men inte som en sån där frysattack jag får ibland, (de brukar vara 10-13 anfall, detta var inget anfall, bara vanlig frusenhet med 23,1° i sovrummet och inga vintertäcken än. Då gick jag upp och tog en stilnoct och två melatonin och tänker försöka somna igen. Förresten har jag fått dra av mig filten nu. Jag drack en kopp varm oboy och har gjort rörelser med tummen så nu är jag lite svettig på knät. 

DHL säger att de har levererat ett paket utanför dörren kl 10.52. Det står inget paket utanför dörren. Det är tre svindyra burkar b12. Om de har slarvat bort det för att jag sa att det fick ställas utanför dörren utan underskrift så blir jag galen. Skulle försöka undvika att Mikael måste åka till utlämningsställe. Men nej, jag måste nog gå och kolla igen, annars kan jag kanske inte somna.

Jippi! Nu kollade jag i lägenheten om de hade fel på tiden och levererade medan Mikael var hemma och han tog in det. Ingenstans. Kollade utanför dörren igen, i morgonrock. Inget. Grrrr. Tänker gå och kolla i brevlådan också. Då ser jag en jiffybag, inte ens en kartong, bakom sopborsten. De har glömt det så bra att jag tittade två gånger utan att se det.

Men så bra. Allt är väl. Nu ska jag bara somna igen.

Men jag kanske ropade hej före bäcken med sköldkörteln. Om det där hårda trycket över bröstet var övermedicinering så borde det ha försvunnit när jag minskade mina doser med 2/3. Och det gjorde det. Men jag är fortfarande lika matt. Fick nervryck i handen som höll ett glas flädersaft (kan rekommendera Icas egna, närmaste hemmagjord jag kommit) och jag höll på att stjälpa ut srickan. Som tur var var det bara 1/3 fullt men det svängdes nästan upp till kanten av mitt nervryck. Och jag tappar mat ca 3-4 gånger per måltid. Ta på mig en "dignity" haklapp för vuxna. Jag ser precis formen framför mig. Men vem ska orka designa, producera? Ska fråga kusin Katrin, syslöjdslärare, om hennes elever skulle vara intresserade av ett sånt projekt. Jag satt nästan och darrade lite igår. Det var ingen styr på kroppen. Och jag får massa bra råd, men som inte funkar, som att kolla pulsen. Jovisst, men pulsen styrs av ME för mig. Och bltr? Högt på morgonen, lågt på kvällen.135/89 igår morse, 109/75 på kvällen. Och pulsen på morgonen rep på kvällen ägg resp 96. Höga värden men beter sig normalt efter mina omständigheter. En annan person sa att jag skulle använda tempen, egentligen basalteml, för att avgöra om dos är för låg eller för hög. Så de två dagar jag åt 30, 25, 20, 20, hade jag 36,5 på morgnarna. Det har sänkts med 0,1. På kvällarna har jag bara ett värde för jag skrev nåt jag inte kunde läsa, men igår kväll hade jag 35,6. Men det går inte att veta om det beror på ME eller dosen ssk-medickn. Jag trodde inte bara hjärtat skulle må bra av förändringen utan också matthetwn!!! Jag är lika slut som när jag var överdoserad. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Men ska fortsätta med t3 only tills det har gått de 12 veckorna. Men om jag har fel på bägge konverteringagenerna, kan jag äta lite t4 då eller bara t3? Jag har läst att i princip så konverterar ingen NOLL. Men om jag får mer t4 än jag kan konvertera så kommer jag att bygga upp ett nytt problem.

Jag drar mig bara för att kontakta doktorn. Egentligen behöver jag ta ca 2-3h och fylla i värdena sen sist. Och så är jag rädd att han ska tycka att jag är knäpp som tar bort Levaxin. I så fall ska jag bara säga att om han inte är medveten om det här sättet att behandla ovanliga ssk-fall så kan jag inte gå hos honom utan får byta till nån som känner till det. Och jag klarar ju inte att läsa böcker men det finns två jag gärna vill läsa. Ska jag våga mig på dem? Jag kan kolla bibblan. Så gör det inget om jag inte orkar läsa den.

Godnatt.

Skriv upp Quetiapine, ni som är förvärrade sömnproblem på fronten. Anti-psykotiskt medicin, men lägsta dos är 1/32-del av högsta dos. Hon har sagt att jag ska ta 1-4 piller, dvs 25-100 mg. Så blir man trött av den. Tar man den i fulldos, 600-800 mg så blir man inte trött längre utan blir behandlad anti-psykotiskt, t ex om man har diagnosen schizofreni.

1 kommentar:

Monica sa...

Jag får tanken igen: "man måste vara frisk för att orka vara sjuk". Hoppas att medicinerna balanseras snart.