Krig

För det första tycker jag det låter väldigt otrevligt att tre människor har blivit knivhuggna inne på Ikea i Västerås, en man och en kvinna är döda och en man opereras för livshotande skador. Fanns det bara en Stockholm-soffa kvar, och så blev det krig?

Angående krig så tänker jag på hur mycket som har förändrats sen de två världskrigen. Då krigade man land mot land, man började med att "förklara krig" och under första världskriget var det nästan man mot man dessutom.

Nu verkar det som om krigen pågår mellan folkslag, religioner (eller i alla fall dem som tillhör religionerna).

På skämt, och inte ett särdeles roligt sådant, tänker jag att Putin skulle betala Greklands skulder. Då skulle det plötsligt finnas en stormakt i EU som inte har inträtt på sedvanligt sätt. Grekerna skulle aldrig kunna göra nåt som var dåligt för Ryssland. Utpressning.

Världen är så komplex. Och så har vi han token med toupé-frisyren som vill bli president i USA. Ska man verkligen kunna köpa sig Vita huset?

Jag kan inte mycket om ekonomiska teorier, om politiska strategier, om fredsbevarande åtgärder. Men jag har oftast ganska sunt förnuft, även om jag är lättlurad och naiv. Men det där med att få världen att funka är ingen enkel sak. Vi har fullt upp med att få Ribby Allé 22 att funka.

Inga kommentarer: