3. Fem ting som får deg til å le

Jag snor ju som sagt de här temana av en norsk tjej, Catherine, och min norska är inte så strålande som den borde. Inte minnet heller, så när jag har läst hennes fras och sen skrivit den här, så har jag glömt hur saker stavas på norska. Så ni som är språkpoliser får helt enkelt ha tålamod med mig, jag bestämmer nämligen att jag inte kommer att gå fram och tillbaka och kolla stavningen. Man hade ju kunnat tänka sig att jag skulle kunna skriva dem rätt på svenska, men då förlorar bloggen ytterligare ett uns av exotiskhet. Så norska it is.

Och le på norska betyder visst skratta, inte le. False friend. Dagens språklektion. (Jag har förresten nog inte berättat att jag hittade en Norton Literature-bok på 1775 sidor på köksbänken (det var J:s) och jag skulle bara bläddra lite i den innan jag gick och lade mig för ett par kvällar sen. Men sen fastnade jag fullkomligt och kom inte från soffan förrän tre timmar senare. Om det inte hade varit så absurt och sorgligt så hade jag skrivit att litteratur och att skriva uppsats gör mig glad, men jag kan ju inte ens läsa böcker längre och är så glömsk och vek i huvudet att jag snarare blir lite ledsen när jag tänker på det. Det är så fullkomligt orimligt med sånt nu i mitt liv, och redan när jag var nysjuk och gick på universitetet, var jag ledsen över att jag inte kunde ta åt mig ordentligt av all den kunskapen som fanns inom räckhåll. Jag hade ju redan då kognitiva problem, men det är inget mot nu. Om jag skulle bli frisk och vilja doktorera skulle jag kanske behöva läsa om allt från början. Om man ens får det. Men det här skulle vara ett inlägg om att skratta, så nu vänder jag på skutan.

1. Mikael är rolig. Och skämtet om att min favoritbok är Cliffhanger Abbey har jag roligt åt fortfarande, fast det inte ens var nytt när jag hörde det för en vecka sen. Jag tror jag skrattar varje dag åt nåt han säger. Jag upplever honom egentligen inte som en spelevink, men tydligen är han väldigt rolig. Och det är ju för skönt!

2. Ja, det är ju inte meningen att man ska skriva fem personer som får en att skratta, så jag får ta mig ur detta på nåt vis. Men igår skrattade jag så åt Sara att jag nästan väckte Mikael. Jag uppskattar humor väldigt mycket, och har ofta haft vänner som är väldigt roliga. Ska vi säga att det duger som en egen punkt, fast den är samma som nr 1 fast med annan person?

3. Big Bang Theory, som har fått dela sin förstaplats som min favorithumorserie med Modern Family. Och Black Adder är stundom väldigt rolig ("plumbreasted pigeon"), liksom de där andra engelska människorna som heter nåt och gör det där Silly walks.

4. Barn. Särskilt såna man älskar. Såg en video med B där hon dansar mycket effektivt med rumpan. Sånt dör man ju av.

5. Ärligt talat kommer jag inte ens på nåt mer. Har värsta kraschen för att jag klädde på mig fort igår och sen plockade bort några saker från vardagsrummet innan hemlärarna kom. Mikael hade missat att säga det och var och hjälpte en i kyrkan att skruva ihop möbler och ringde fem minuter innan de skulle vara här. Usch, vad jag har varit dålig idag, så kass att jag till och med gjorde en portion havregrynsgröt till kvällsmat för att jag behövde kolhydrater. Fick sitta på toa en lång stund och vila mig för att jag blev så trött av att gå dit och inte orkade resa mig upp. Men sen orkade jag inte sitta upp heller. Ja, fy, idag var ingen rolig dag, så det var bra (perfekt till och med) att tänka på roliga saker.

Och om ni vill skratta åt mig kan jag berätta att jag är så stolt över alla klänningar jag inte köpte på Asos rea. För jag BANTAR ju. Men skor har man typ samma storlek på jämt, så det har jag visst budat på på ebay, fem par borträknat det paret jag köpte igår. Men detta kan jag inte skylla sömnmedicinen på. Jag kan bara skylla på att jag sovit extra dåligt i två nätter och har behövt trösta mig. Det är shopping eller kolhydrater som gäller, fast både och nu tydligen... Kolhydraterna förstår jag, men vad ska jag med sex par skor till, jag som knappt går utanför dörren? Men det var såna fynd att jag inte kunde låta bli. Och sulan på mina svarta sandaler börjar bli konstig, så nästa sommar behöver jag nya, och visst har man rätt att ha sandaler både i beige och svart, man måste ju ha rätt att matcha lite. De svarta har jag för övrigt haft i flera år redan och har köpt på ebay. Jaja, jag måste ha skor lika mycket som de behöver sand i Sahara. SEHR DRINGEND!

1 kommentar:

Sara sa...

Är löjligt smickrad för att jag kom skratt-tvåa. Tur att det finns nån som inte bara tycker att jag är jobbig!
Tyvärr kommer helgens roliga excesser (för er som inte var med så har jag åkt på kryssning, vaknat upp i ett nästan helt annat land än jag väntat mig samt rymt från hytten för att köpa godis) att bidra till en helt misslyckad bantningsvecka, så jag hade gott kunnat bjuda på några klänningar på nätet; same size as every year. Hörs om det på måndag, Anja.