1. 15 fina fakta och en bild

SerendipityCat har börjat med en sån där frågelista och jag tänkte härma henne. Så blir det i alla fall inte bara klagovisor härifrån. (Fast 15 låter väldigt mycket!)

1. Jag är i huvudsak mycket positiv och optimistisk. Tror att allt ska funka, gå bra, lösa sig. Fast jag oroar mig en del också, men det beror snarare på kontrollbehov.

2. Jag har gått ner 43 kg. Sen är det en helt annan sak att jag skulle behöva gå ner 30 till nu...

3. Jag har stora fötter och köper oftast strl 42. Men när jag vägde mindre gick det bra med 41. Jag älskar skor. Kan lätt hålla 25 par i rullning, i alla fall om jag orkar gå hemifrån... Nu använder jag högst tio. Inkl stövlar, flip flops, allt!

4. Blir så ledsen när folk skiljer sig. Det är så sällan det är helt positivt utan barn drabbas, och i alla fall den ena partnern känner sig olycklig och den andra dumpad. Jag drömmer om att bli psykolog och ha samtal med par som tänker gifta sig. Typ som att de måste ha körkort och ha klarat både teori och praktik innan de själva får sätta sig i den äktenskapliga bilen.

5. Min favoritmat är gluten. Hembakta frallor, jag får blodstörtning!!! Och hembakta kanelbullar. Och mammas bröd (inte lchf-bröd som hon så optimistiskt och omtänksamt fortsätter att baka åt oss). Pasta. T o m spaghetti med smör, kalla, på spisen nån timme efter middagen.

6. Jag har jättenära fysiskt sett till min kyrka, kapellet ligger på andra sidan rondellen, men jag orkar nästan aldrig gå. Jättetrist. Ibland, en handfull gånger om året, är det möte eller konsert eller så på kvällen, då brukar jag ta mig dit. Att jag är vaken nu, kl 9:14, är bara elände och otur. Att ta mig ur sängen förrän efter minst tio timmars sömn och fem timmars liggvila, med en dygnsrytmstörning i botten, gör det riktigt svårt för mig att gå nånstans före 18 på kvällen.

7. Orkar aldrig lyssna på musik längre. Men det har varit mitt näst största intresse efter böcker. Men jag saknar det konstigt nog inte. Det är som en som brukade gilla att springa, men har en spik i foten. Hen längtar inte längre efter att springa. Kan sakna att det är nu och inte då, men i nuet längtar jag inte. Nja, det ska väl mer till för att sluta längta. Jag längtar ju efter en hel massa grejer, men på ett drömskt sätt, inte ett realistiskt sätt.

8. Glass, brulépudding,  citron- om och marängpaj, morotskaka, hembakta bullar, "Robs" chokladkaka, cheesecake.

9. Spaghetti och köttfärssås, Ferrins grönpepparkyckling med ris, mammas vetegryta, pappas kålpudding, mormors köttbullar, H:s boeuf bourguignon ("den där grytan"), indisk bjudgryta (inte särskilt indisk, men god ändå), oxfilé med potatisgratäng, fläskfilé med ugnsrostad potatis, tacos, kycklingsallad, kinesisk kyckling med cashewnötter, calzone med ananas. Ostmacka med oboy. Love in my tummy.

10. Har nyss klippt av en decimeter hår. Det var coolt med så långt men nu när jag ser foton så ser det så utväxt ut! Ska aldrig låta det gå tre år igen.

11. Älskar att läsa. Vill doktorera i engelsk litteratur och/eller skriva böcker. Vill gärna orka läsa också. Om jag aldrig använder telefonen skulle jag kanske orka läsa istället. Men jag skulle bli så ensam då, utan några människor i mitt liv. Så därför väljer jag telefonen framför boken. Jag kanske ändrar mig.

12. Sen jag var i Västindien i två veckor i min ungdom har jag blivit alldeles särdeles sjåpig för kallt badvatten. Badar vart femte år eller så i Sverige. Mina senaste 10 dopp har varit runt Medelhavet och röda havet. Jag skulle förfärligt gärna ha en egen (uppvärmd) pool. Där skulle jag ligga och flyta. Jag älskar det, hur kroppen känns i tyngdlöshet, sol i ansiktet, vatten som smeker en.

13. Saknar att åka skidor, nerför såklart. Skulle gärna ha en vecka i pisten varje år, en vecka eller två vid Medelhavet, och små stadsweekender däremellan. Jag är ingen skidåkare men jag kan ta mig ner. Nästan. Fast folk skrattade åt mig från liften när jag åkte svart backe första gången :)

14. Det jag drömmer om mest är såklart att bli frisk. Näst efter det skulle jag önska mig att få sova gott tolv timmar per natt. Då kanske jag skulle må ok.

15. Efter den vidriga migränmedicinavgiftningen i juli blev jag så rädd för medicinen och har inte tagit den nån gång i augusti heller bara för det! Heja mig!

P.S. Det stod inte att fotot skulle vara av en själv, och min blixt är paj så jag fick ta fotot bakom mörkläggningsgardinen. Vad ni ser är vår ingång och baken på Mikaels cykel. Visst var det ett väldigt spännande kort :)

6 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Rolig läsning. Redan som barn hade du svårt att skilja mellan dröm och verklighet.
Du har ju två kusiner här i VH som har pool. Kan du inte bada hos dem tror du? Mot löfte om att du och M får bada ensamma?
Foto var nog allra bäst. Upphetsande.
modren

Sara sa...

Synnerligen imponerad och avundsjuk på era välisolerade fönster!

Anja Olergård sa...

Det förstår jag! Tänker på dig när vi har varmt inne hela vintern, och du har 16 grader i ditt vackra hus.

Sara sa...

Ska man vara fin får man lida pin!

Cathrine / ~SerendipityCat~ sa...

Så gøy at du vil være med på blogg-challengen. :-) Det er morsomt å lese innom andre som er med, føler liksom at en blir litt bedre kjent.

Jeg er jo så dårlig til å kommentere andres blogger ellers, men nå måtte jeg jo bare si hei. :-)

Tror ikke jeg klarer å blogge så mange ganger i uken lengre, men jeg skal nok komme meg gjennom den listen punkt for punkt! ;-)

Anja Olergård sa...

Hej Catherine! Tack för blogg-challengen, och för dina svar. Jättekul, som du säger, att lära känna varandra bättre. Och tänk inte att du måste svara varje dag för min skull, jag hade inte hängt med i ett så högt tempo :)