Downton Abbey säsong 6

Den sjätte och SISTA (!!!) säsongen av Downton Abbey börjar i svt den 17 okt. Ska genast lägga in en påminnelse i telefonen.

För övrigt tittar jag gärna på den brittiska deckarserien Broadchurch, vi är halvvägs genom andra säsongen nu.

Sen har jag två guilty pleasures och det är Madam Secretary och The Good Wife. Inte precis Aaron Sorkin, men jag har inte tröttnat än i alla fall.

Sen ser vi på Modern Family om vi kommer ihåg det, vet inte om det går nån speciell dag. Jag önskar verkligen att vi hade inspelningsbar tv, så att man kunde be den spela in alla avsnitt av ens favoritprogram som man sen kan titta på när det passar och/eller när man kommer ihåg. Ofta vill man bara slöa en stund, inte sätta av 180 minuter åt en film.

Men ja, Downton Abbey får ni inte missa. I teorin är jag intresserad av den boxen, när den väl kommer ut, men jag vet inte om jag verkligen vill se allt igen. Det har ju varit underbart, men jag läser sällan om böcker heller, i princip bara med några Jane Austen tror jag. Och en god ide är att skaffa mindre saker, inte mer.

För övrigt har jag förlorat två budgivningar, den ena till mitt förtret men det blev för dyrt, och den andra kunde jag ha eller mista. Så jag har hittills bara köpt två par skor. Väldigt bra skor dessutom.

6 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Känner inte igen nåt av de program du nämnde, utom Downton förstås. TV sucks, för det allra mesta.
modren

Anonym sa...

Jag kan tänka mig att köpa boxen och se rubbet i ett sträck, jag har ju ännu inte sett något avsnitt (men skulle gärna vilja). Förresten, nåde dig om du avslöjar något av handlingen på bloggen! I prefer to be surprised. /E

Monnah sa...

Downtonfolket räddade mig då jag låg och tyckte synd om mig själv och mitt brutna ben. Jag harvade igenom alla avsnitt så fort dottern lyckades fixa dem. Just nu känner jag att en sjätte säsong är helt lagom, jag behöver lite avslut innan också denna serie går i stå.

Anja Olergård sa...

Ja, det är en typisk brutit benet-serie. Jag brukar aldrig plöja serier sådär, orkar inte, men ibland önskar jag att jag bara var lite sjuk och kunde ligga i soffan med täcke hela dagen och se på anne på grönkulla. Men jag håller faktiskt med. Det kan räcka nu. Och det hade inte blivit trevligt ifall hitler kom in i serien. Bra att de slutar före allt det eländet. Och avslut vill man gärna ha många, frågan om de ger facit till allting eller om man får.dra slutsatser, rätt eller fel.

Ellysen, jag ska inte avslöja nåt. Men gå inte bakåt och kolla gamla downtoninlägg, för jag kan ha avsjölat saker då. But for now my lips are siiled. -- Från det ena till det andra, räddade du den här himmelens feta, långbenta saken? i ett glas!? jag tar tillbaka all min retning av varma ugnar. jag tar härmed alla ugnar, du tar alla spindlar, mikael tar alla getingar.
Ska vi köpa nåt parhus tillsammans och faktiskt bo ihop? men du vill väl inte bo här uppe, och vi vill inte flytta från mikaels barn. Jag ska glo.

Anonym sa...

Såklart att jag gjorde. Och den var betydligt mindre än den jag plockade ut förra veckan, så då kan du föreställa dig hur stor den var. Man kan inte bo i hus om man är rädd för insekter... Jag plockar ut allsköns kryp varje vecka hela sommarhalvåret.

Men nä, jag slipper gärna bo i Stockholm om jag inte måste.
/Spider woman

Anja Olergård sa...

Förstod det av er konversation. Hjälp. Vi har bara haft en geting på hela sommaren, eller om det var 2. Och jag behöver inte dig som insektsdödare (säg nu inte att det är onödigt att döda, man lyfter bara ut dem, det tål jag inte höra och känner mig otrygg i mitt eget hem...) för jag har inget att klaga på hos mikael. Han stängde in mig i sovrummet och fick sen "bort" djuret. Och fönster och dörrar stod stängda resten av dagen. Men jag är hur bra som helst med ugnar.