Thailändska lyktor

De här lyktorna är från en festival i Thailand. Hade varit fint att alla bröllopsgäster sände upp såna, men jag hade så mycket ideer och alla gick inte att genomföra. Jag har glömt vad lyktorna heter, blandar ihop det med nåt jag tror är en maträtt? Tom ka gai?

Mikael och jag har i alla fall tänt en sån här lykta en gång. De fungerar som en luftballong, att eld värmer luften inuti grejen och då lyfter den för att den blir lättare än den kalla luften runt omkring. Tror jag.

Vi var på andra sidan, nedanför mammas och pappas område, där det förut bara var lera och gräs. Den sköt i höjden jättefint! Förvånansvärt högt och snabbt, och vi bestämde oss fort för att följa efter den i bilen. Lättare sagt än gjort. Till slut var den bara en gul prick, men så kom det träd, precis innan man kommer till motorvägen. Hmm. Träd. Eld som brinner. Vi såg för oss hur lyktan fastnade i träden och satte eld på hela skogen! Men det gula ljuset försvann som väl var, vi vet inte om vi aldrig hann ikapp den igen eller om den fastnade i träden men brann ut. Det var i alla fall ett riktigt spännande äventyr.

Apropå äventyr så har jag en tanke om att köra hemifrån och svänga höger eller vänster enligt ett mönster och se var man hamnar. Det blir en annan gång.

Inga kommentarer: