Skratt och ilska

Har nyss sett om halva En oväntad vänskap, som det är absolut tvång, ja kommunisttvång!, på att se om ni inte har sett den. Den är fransk och underbar och jag förstår lite när de pratar. Särskilt när jag läser texten. Saker låter roliga för att de är på franska, helt normala saker skrattar jag åt.

Bäst hittills är att ordet rullstol heter fotoeuille. Eller hur man nu stavar fåtölj. Visst är det underbart! Jag har ingen liten transportrullstol än,  men när jag väl kommer till skott med det så ska jag kalla den för min fåtölj. Elrullstolen heter redan kometen. Ser fram emot att välkomna fåtöljen in i familjen. Så trevligt det låter med fåtölj.

Dagens ilska. Mikael har köpt nån tillbehörstidning till Aftonbladet och jag bläddrar förstrött, som det heter. Tv-sidan. Den 13/4 börjar visst flera serier igen, Silikon valleny, Game of thrones, Veep. "Läge sjukskriva sig?"

Den som sjukskriver sig för att se på tv är en simpel tjuv och borde betala tillbaka vartenda öre. Plus betala kostnaderna för samhället att ta reda på fuskaren och administrera återbetalningen. Dessutom ska det annonseras på vederbörandes arbete att hen var hemma och såg på tv medan hens arbetskamrater fick slita dubbelt. Till sist ska även namnet publiceras i tidningen, förslagsvis i Aftonbladet som så förtjänstfullt kom med den goda idén. I tidningen kan det stå Stjäl från sjuka. Dessutom, jag som trodde jag var färdig, ska vederbörande skura toaletter på Försäkringskassan i en månad. Givetvis utan lön. Med en lapp på ryggen där det står Sparka mig! Åtminstone!!!

När jag ändå är igång kastar jag samma känga, eller snarare hela skogarderoben, åt fuskande VAB-föräldrar. Antingen de som anmäler VAB, får betalt av fk, men har barnet på dagis ändå och jobbar. Eller de som har ena ungen hemma med magsjuka men kvickt lämnar den andra, ännu ospydda, ungen på dagis så hen kan jobba lite hemma. Och efter lunchen får dagiset ringa runt till femton föräldrar och berätta att Tova-Li har spytt och nu går det kräksjuka på avdelningen Violen.

Skottpengar.

3 kommentarer:

Sara sa...

Du spar inte på krutet du!
Den värsta föräldern i min förskollärarkarriär kom med en alldeles grå unge och sa att "Han mådde lite illa, men har inte spytt sen sju i morse."
De fick vända i dörren, kan tilläggas. Folk är faktiskt inte kloka!

AL sa...

Som motvikt kan jag meddela att om en i vår familj kräks och vi misstänker något annat än maten nyss uppäten eller slemhosta så får ofta resten av familjen karantän de också. Har hänt mer än en gång att någon fått en helt onödig ledig dag, men har också hänt mer än en gång att fler familjemedlemmar kroknar under dagen.

Filmen ÄR bra, jag håller med.

Anja Olergård sa...

Det var skönt att höra, Al. Blev ju smått mordisk när jag hade magsjuka i tre dagar i december. Den som hade smittat Mikael, den skulle döden dö. Fast jag vet inte om jag räknade ut vem det var. Man vill ju inte sätta ett namn på sånt, då blir man ju eviga fiender. För övrigt har du väl ett alldeles särskilt förhållande till att spy. Sorry att jag sa ordet igen...