Sommar

Egentligen vill jag resa till Sardinien eller Calabrien i slutet av sommaren, typ september. Lagom varmt, fortfarande ljummet i vattnet, inte köket med turister och framförallt inga barn (älskar barn men jag har lite svårt för ljud).

Men det blir nog inget med det. Orkar inte åka till Arlanda ens.

Så jag har några grejer jag vill göra som staycation.

Bada, gärna prova två-tre nya ställen, och givetvis på och sundby gård. Jag gillar sjöar, men havet här på östkusten är inte lika illa som på västkusten, kanske. Men Glöm havsbad, heter det det?

Biltur i lååååångsamt tempo genom Nynäshamn och mat på nån restaurang där. (Brukar ta Dalarö varannan gång, Nynäshamn varannan gång). En gång Muskö. Hmm.

Ta med picknick och äta nånstans där man sitter mitt i naturen. Picknicken får gärna bestå av kycklingsallad från pizzerian. Och en Magnum.

Åka till ett okänt ställe, jag lutar åt Trosa, som ska vara så idylliskt. Det skulle vara superskoj att sova på nåt hotell där, om jag klarar att ta mig upp i tid utan att förstöra hela dagen. Strosa låter mysigt. Antagligen med hjälp av rullstol, f'låt, Fåtöljen!

Sen skulle jag vilja gå till biblioteket här i vh. Önskar så att jag kunde börja läsa en bok. Semester är läsning!!!

Sommar är också bio. Kanske ett ikeabesök och en biofilm efter? Det är lite mycket på en gång, men vi ska knappt ha nåt på Ikea, så det kan gå fort.

Vill också gärna sitta ute, både på framsidan och baksidan, och äta middag och/eller frukost. Och när ikeakatalogen kommer vill man gärna bläddra i den sittande i Baden och med barfota fötter.

Sen kanske jag vill gå i affärer. Port 73 brukar vara lagom. Jag behöver inget, men på semester köper man alltid souvenirer :)

Men först av allt vill jag tillverka en flygfähindrare att hänga i dörröppningen, så att vi står ut med.värmen men slipper getingar. Vill gärna spika och så. Fy vad kul.

Vill egentligen göra storverk i trädgården också, men om vi lyckas beskära rosbuskarna får vi nog vara nöjda med det. Och om vi inte behöver skämmas för gräsmattan. Och kan få dit nån urna med blommor?

Det vore den bästa sommar jag kan tänka mig.

Om jag har glömt nåt som är Absolut Sommar, får ni hemskt gärna påminna mig.

13 kommentarer:

Sara sa...

Trosa är jättegulligt!
Vi var där för kanske tre år sen eller så, på vår bröllopsdag. Vi bodde på ett vandrarhem, men hade en svit som var jättetrevlig. Och åt på restaurang ute på byn och sen föll det sig så lämpligt att maken blev sjuk så vi gick hem och lade oss så jag behövde inte ha det minsta dåligt samvete för att jag inte orkade mer. Aldrig nåt ont som inte har något gott i sig!

Säg till när du ska till Dalarö så tar vi båten dit och ses på en glass eller nåt!

Eva sa...

Sitta på en båt och känna vinden i håret! Om det är en liiiten båt typ eka vill jag sträcka ner handen i vattnet och bara njuta! Jag vill grilla på en strand i solnedgången. Jag vill gunga i en hängmatta. Jag vill höra barnen skratta, viska hemlisar och smaka glass medan de spelar spel på altanen. Jag vill se solen gå upp med min älskade! Jag vill plaska med fötterna på en brygga. Jag vill äta glass i stora lass!

Harriet Klarin sa...

Vilka härliga sommarförslag! Inte behöver man åka långt bort för att njuta stort.
Altanen här är helt ljuvlig om det bara inte är för varmt. Där ligger jag på min luftsäng och läser om damerna i Botswana.
Men Trosa står också på min ön
skelista. Gillar små söta städer, som Hjo. Vi kanske ses där i sommar.
modren

Anja Olergård sa...

Tack för Trosatipsen! Vandrarhemssvit låter spännande. Och mötas på glass på Dalarö måste jag härmed skriva upp på listan, det låter oerhört cool att känna nån som kommer från havsnivån och mötas på glass!!!!!

Anja Olergård sa...

Sitta på brygga och plaska med fötterna, det ska jag lägga till. Och jag ser hellre solnedgången, är större chans att jag är vaken då. Men man kan ju kolla ett sånt där schema och bestämma en dag! Det ska jag lägga till på listan!

Anja Olergård sa...

Enda felet med er altan, nej, det finns två. Ormar och getingar. Jag vet, är lite hysterisk... Men damerna i Botswana är underbart sällskap. Man kanske skulle efterlikna dem gällande ormar och getingar...

Sara sa...

Har ni ormar på altanen?

Anja Olergård sa...

En orm tog sig in i lägenheten via deras altandörr och blev upptäckt precis innan den kröp in i garderoben! Förra sommaren hittade pappa en orm vid ytterdörren. Usch. Hjälp.

Anja Olergård sa...

En orm tog sig in i lägenheten via deras altandörr och blev upptäckt precis innan den kröp in i garderoben! Förra sommaren hittade pappa en orm vid ytterdörren. Usch. Hjälp.

Sara sa...

Å fy så hemskt!

Harriet Klarin sa...

Det var en huggormsunge, giftigaste sorten. Några dm från klädkammardörren som stod halvöppen. Kunde ha lagt sig till ro i nån av mina skor därinne.
Mannen trodde att jag hade lagt dit en gummiorm på skoj, tills den började slingra sig. Fast huggormar är fridlysta slog han ihjäl den. Visste inte annars hur vi skulle få bort den.
Tala om äventyr.
modren

Anja Olergård sa...

Jag drömde nåt om ormar i natt, eller igår natt, jag har inte somnat än. Men med så här tydlig inspiration kanske jag har samma tur i natt... Om jag nånsin somnar.

Anja Olergård sa...

Jag drömde nåt om ormar i natt, eller igår natt, jag har inte somnat än. Men med så här tydlig inspiration kanske jag har samma tur i natt... Om jag nånsin somnar.