Drömtolkning

Säger Freud nåt om drömtolkning? Jag har i alla fall upptäckt att jag är en ren naturbegåvning. Se själva.

Jag skulle vara med på gymnastiktävling. Jag mindes inte vad jag skulle göra, så jag hoppades få titta på de andra först, för vi skulle göra likadant. Men jag bara rände omkring och letade efter en toa. Jag måste kissa. Var är toan? Och sen kom en hel tågvagn med toaletter, den ena för liten för att sitta ner i, den andra utan dörr med en ful gubbe på utsidan, den tredje hade inget toapapper, den fjärde hade inte städats sen Freud levde, den femte gick att stänga till hälften och det fick duga. Sitsen var lös, men höll man bara i den innan man satte sig (på pappersservetter!) så gick det bra.

Då vaknade jag.

Inte krävs det nån doktorshatt i psykologi för att förstå att den drömmen handlar om att jag är kissnödig.

Är lite gramse på det. Ser till att kissa det sista jag gör innan jag somnar, går ofta upp extra fast jag nästan håller på att somna. Och jag dricker ett glas till sömnmedicinerna, bara för att magnesiumkapslarna är så jättestora. Ofta tar jag ju Ipren och Alvedon också, vill inte att de ska ligga där i magen som en treo i ett glas med bara vattendroppar.

Hur som helst, jag har börjat vakna innan jag sovit färdigt för att jag är kissnödig. De dagarna jag upplever att jag inte är kraschad behöver jag inte kissa utan sover vidare. Men som kraschad producerar man mer urin, vilket ju är hemskt opraktiskt. Jag hade gärna sovit två timmar till, men man blir bara för vaken av att gå upp på toa. Kanske ska ligga och blunda i några timmar. Vi får se.

Det är också varningslampa på huvudet. Egentligen är det migrän, men jag vill helst klara det utan tristan. Det kanske går åt skogen. Så måste ha koll, känna efter, kanske gå upp å ta mer.

Nej, jag har inte något jobb. Men min sjukdom är ett heltidsarbete. Ett tråkigt, enformigt jobb utan arbetskamrater eller chef, där jag aldrig får beröm men ofta skäll när jag gör fel. Det är ett jobb som jag inte har valt själv och som jag inte kan säga upp mig ifrån. Nånsin. Och lönen är fullkomligt värdelös!! Tur i oturen att jag inte kan göra av med några pengar på stan.

Men det var ju att ta ut glädje i förskott som skulle vara dagens melodi.

Jag tänker lite dåligt men kanske ska måla naglarna idag. Kul! Och ska äta god sjömansbiff, tack mamma, och sen makaroner och korv till kvällsmat, tack Anja. Jag tar kanske ut kometen i vädret och köper treo och remi. Förresten är det lördag och apoteket stänger när som helst. Men remi då. Om jag inte bara ska sitta i Baden och andas vårluft och solljus. Vi får se. När jag väl går upp kommer jag inte att orka planerna, jo naglar och äta, men inte kometen. Men det är många timmar kvar tills jag kan göra nåt som inte innebär sängen.

Men i förrgår hade jag blivit så sugen på att dansa efter en liten diskussion på fejan. Så igår i sängen dirigerade jag en symfoniorkester och dansade sen till benryckande musik som tyvärr inte var minnesvärd nog för att jag ska kunna nämna den här. Dansade i sängen! Går hur bra som helst! Igår natt förstörde jag nattsömnen genom att kolla på massa klipp från Så ska det låta. Blev så upplivad av det att jag aldrig blev trött och fick ta ny stilnoct efter fem timmar. Hade glömt att man inte får göra nåt roligt, medryckande på natten, för då somnar jag inte och nu orkar jag inte. Men att dansa i sängen är jätteroligt. Kan rekommenderas.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ville bara titta in i bloggen och säga, hej.
Du är verkligen en fantastiskt fin och gullig tjej.
Kram Lena

Anja Olergård sa...

Hjälp, vad snällt sagt! Det kom dessutom på precis rätt tid för idag har varit en jobbig dag. Tuuuusen tack!!!