Heureka

Jag har ju sovit lite dåligt på sistone, minns inte när det började eller varför, jo, det var pga migränet. Då får jag alltid svårt att somna, och nån av nätterna somnade jag först vid 06. Det tar man inte tillbaka nästa natt, utan det leder istället till en ond spiral av sämre sömn. Så det bästa sättet att sova gott en natt är att ha sovit gott natten innan. Inte helt lätt alla gånger.

Men igår kom jag på en sak. Det där med att vakna efter sju timmar, det är värdelöst och det måste jag komma bort från. Om det är att jag är kraschad och kissar mycket så jag vaknar av det, då måste jag se till att lugna mig, bara vila, inte göra nåt alls. Och inte dricka på kvällen.

Men vänta nu, sju timmar, det kanske är nån annan gemensam nämnare? Och då kom jag på det! Det är att jag vaknar nån gång klockan ett! Så blev det ju en annan gång också, det var så jag kom på det. Det är d-vitaminet som gör det. Och om jag vaknar vid ett och somnar vid sex så blir det sju timmars sömn. Så igår började jag mina nattrutiner tidigare, tog extra av två sömnpiller, för säkerhets skull, var totaldisciplinerad i sängen och släckte t o m lampan mitt i nåt roligt. Och somnade 1.50. Nu skulle jag väl inte vakna om sju timmar. Nej, när vaknar jag? 13.42. TOLV TIMMAR!!

Jag är så lycklig. Tolv timmar. Det var länge sen. Om nu bara migränet håller sig borta idag också så kan den här dagen bli magisk!

3 kommentarer:

Monnah sa...

Grattis! Vilken helg det här ska bli.

Sara sa...

Det är bara att gratulera!

Cecilia summerar sa...

Åh, grattis! Det är verkligen individuellt med sömn. Om jag sov tolv timmar skulle jag nog söka vård. Eller förresten, det skulle jag nog inte. Det är jobbigt med vård.