Jag skrämmer mig själv lite

Plötsligt tycker jag det låter supermysigt att skaffa en gammal husvagn och renovera, eller i alla fall måla, tapetsera, byta knoppar, sy nya gardiner och dynöverdrag och byta golv.

Men det är mer en sån där grej jag gör på Pinterest snarare än i verkligheten.

Från husvagn till Attefallshus till stuga till pepparkakshus är steget inte långt.

My kind of thing. Mikael och jag skulle kunna göra ett nästa jul. Har bara gjort ett, nånsin, men i gengäld hade jag designat alla bitarna för att få en herrgård snarare än ett torp. Men det var såklart inte lika lätt som det såg ut. Så gör ju alltid stora konstnärer.

God camping-jul!!

14 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Ack ack vilken kombination - husvagn och kakor och godis. Det är nästan mer än jag klarar av.
modren, husvagsfantast

AL sa...

Jag ska erkänna att jag tycker det ær oerhört skræmmande att du ens gør det på Pinterest. Man måste nog vara en bröstarvinge av en husvagnsfantast før att förstå grejen. Nu ær jag barn till en husbilsdrømmande moder själv, så vi får kanske se vem som skrattar bæst eller sist.

Sara sa...

Vi har en stolt pepparkakshustradition i familjen, den här julen är nog den första jag inte gjort något. Nånsin. Skyllde på att vår ena katt alltid slickar i sig kristyren.
Förra året hade vi nog ett piratskepp, året innan en borg med eldsprutande drake. Alltid utan finess, snett och vint är min grej. Inget för pinterest eller fb, mao.
Och börjar inbilla mig att husvagn är ME-vänligt och att det vore trevligt om hela familjen hade likadan träningsdress och foppatofflor.

Anja Olergård sa...

vad synd att vi inte kan kräva bildbevis på några sneda pepparkaksborgar el dyl!

aL sa...

hellre bildbevis på træningsdressar o foppatofflor!

Harriet Klarin sa...

Vi hade varken foppatofflor eller träningsoveraller, men vi njöt i fulla drag av de vackra badsjöarna som nästan alla campingarna låg vid.
Camping är en utmärkt barnuppfostringsresurs - man lär sig samsas sex personer på 10 kvadrat. Och vad vi läste högt för varandra kvällarna igenom! Visst låter det utopiskt! Och så många roliga minnen, som första husvagnsnatten när yngsta barnet (två år) hade använt pottan och ett annat barn trampade i den morgonen därpå och spred ut hela innehållet över golvet. Eller när ett annat barn slängde husvagnsnyckeln i sjön. Visst hade vi roligt, bröstarvingar!
modren

Mireille sa...

Jag drömmer mig ofta bort på Pinterest, att göra om en gammal husvagn eller husbil. Igår kom min man hem med en nyinköpt begagnad folkabuss. Vi har länge tänkt i dom banorna, kanske inte för att åka långväga, men alltid ha med sig sängen när vi gör utflykt till havet, och samtidigt ha plats för elrulle mm. Det pirrar i hela mig nu, men jag inser att jag är för sjuk för att inreda den. Men en och annan ljusslinga, mjuk matta och mysiga kuddar och överkast får det bli. Kanske lite bollfrans också.

Anja Olergård sa...

Men Mireille, jag dånar av spänning! Ett oskrivet blad att drömma om! Drömma kostar inte mycket energi :)

Mireille sa...

Det trodde inte jag heller tills igår kväll när jag skulle somna och det snurrade runt i huvudet på mig, haha! Den är tyvärr för modern men ändå så omodern, vilket är svårt att maskera, men jag får ha distraherande accenter istället. Bäst är ändå takluckan i sovalkoven, där man kan se stjärnhimlen, då spelar ju inredningen ingen roll!

Monnah sa...

Hu. Husvagn har vi bara på sommarhustomten för att sovplatser behövs. Min enda husvagnssemester med kusinerna på Böda Camping slutade med en tappad tå. (Eller var det en tappad stortånagel? Kommer inte ihåg, men traumatiskt var det.) Fast de där pastelliga och pimpade versionerna som cirkulerar ser ju fantastiska ut och jag ÄLSKAR när kusinerna kommer och hälsar på med sina campingvagnar och alla sköter sig själva och ingen behöver ta ut sig och vi ändå kan njuta av social samvaro och magiska solnedgångar och kallt Östersjövatten. Så jag dissar inte alls husvagnar, nej då.

Sara sa...

Å vad fantastiskt kul, Mireille! Kan du inte fotografera och lägga ut bilder på din blogg så kan vi bomba dig med bollfranstips sen!!!

Mireille sa...

Jo, det kommer nog! Har hittills bara orkat med en tur runt kvarteret, nya sorts skakningar och vibrationer, får ta det försiktigt och trappa upp åkandet, så var det ju med elscootern i början. Och så måste vi lämna in den för storstädning av sån firma som fixar dofter o skit, kan ha hängt en och annan wunderbaum i den :D Men sen!

Anja Olergård sa...

Å, wunderbaum, vilken underbar kliché!! Ni kanske kan hänga luddiga tärningar istället, de luktar inte :)

Mireille sa...

Haha! Precis!