Dagens skratt

Jag kan inte komma ihåg att jag har outat Mikael på länge här på bloggen. Hade gruvlig lust att ta kort på honom för nån vecka sen, när jag fann honom sovande med en penna mellan tänderna. Alltid beredd att lösa ett korsord.

Men nu ligger jag här fredligt och tyst i sängen och läser bloggar när Mikael plötsligt, och förvånande ljudligt och bestämt utropar Ska-ge-rack! Jag kunde verkligen inte låta bli att fnissa, men jag krävde det mesta ljudet, och satt bara och hulkade. Mikael sov med handen på mitt ben så han kände hur jag skakade, kanske hörde han också några förskrämda ljud som måste ha låtit som gråt. Det gick i alla fall fort att förklara att jag mådde bra, jag skrattade bara.

Hjälp. "Skagerack". Det är nåt hav och har med Kattegatt att göra. Är det de haven som möts i Skogen? Det låter ju namnmässigt väldigt troligt att Skagerack ska ligga vid Skagen. Jag wikipediar för säkerhets skull.

5 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Stavningen, Anja, stavningen!
Skagerrak.
Vän av ordning.

Mireille sa...

Haha! Det är förresten där vi snorklar och dyker varje sommar, eller nästan, Skagerack gränsar precis där med Kattegatt (löjligt med vattengränser).
Men i somras när jag kartgooglade på våra favoritvikar därute på öarna så stod det Östersjön. Grov förolämpning för västkustfantaster, haha.

Anja Olergård sa...

Det finns tre accepterade stavningar, mamma. Jag kollade faktiskt upp det innan jag la ut inlägget.

Östersjön, Mireille. Det var värst.

Harriet Klarin sa...

Där fick jag så jag teg. Har aldrig sett nån annan stavning än Skagerrak. Jag har fäst mig vid den för jag tycker den är så festlig... annorlunda.
modren

AL sa...

ÅÅÅÅÅH ÄNTLIGEN! Vilken befrielse! Hær kænner man sig oftast som en okunnig avart från gängse pøbel, men Kattegatt och Skagerrak! Den! Den kunde jag finfint! Vilken revansch!