Trängsel

Vi har ju en rätt normal säng, 180 bred. Men om Vanna ligger i sängen så ligger hon antingen i Mikaels armhåla, om han är där, eller hoprullad vid min rumpa. Ibland vaknar jag av att hon ligger så tätt inpå mig att jag inte kan vända mig om utan att krossa henne. Jag sover nog illa som det är utan att väckas av en hund, så Mikael brukar bestämma var hon ska vara. Men ibland, om han inte är hemma, står hon utanför den stängda sovrumsdörren och skäller tills jag öppnar. Idag brydde hon sig som väl var inte om mig och jag sov nästan i tio timmar! Det var välbehövligt och rätt länge sen.

Fast forward. Natt.

Så då tänkte jag lägga mig. Mikael brukar ligga på sidan med både armen och benet på "min säng", men ofta flyttar han sig i sömnen när jag flyttar på täcket. Men nu sover han så djupt, så djupt, och jag vill inte riskera att väcka honom, men jag ligger på ena skinkan. Två decimeter till mig, 16 till Mikael.

Jag får skärpa mig så jag inte fnissar så högt så jag väcker honom. Jag är inte helt säker på varför det är roligt att jag nästan ramlar ur sängen.

P.S. Jag tog Alvedon och Celebra förut ikväll mot den evinnerliga migränen. Men det räckte inte, så jag tänkte ta en triptan. Fast sen kunde jag inte komma ihåg om jag bara hade tänkt att ta en, eller om jag faktiskt hade tagit en. Ibland orkar jag inte resa mig upp och får vänta med piller till senare, om inte Mikael kan ge mig. Nu sov han redan och jag var konfunderad. Det kändes inte i huvudet som om jag hade tagit, men det kan ju ta flera timmar för den att verka om jag tar den för sent.

Men så vaknade detektiven i mig, och jag tittade i den blåa necessären från KLM där jag har mina smärtmediciner. Överst låg alvedonkartan, och triptanerna var inte synliga. Så jag hade nog inte använt dem senast. Glad i hågen rotar jag fram triptankartan och får en oväntad andra ledtråd, eller ska vi kalla det för 100%-igt bevis? Jo, för när Mikael hade tryckt ut ett piller igår hade han inte tagit rätt piller. Har ju en släng av ocd och tar alla piller i ordning. Alltså bredvid varandra innan jag går ner till nästa rad. Han hade både hoppat till nästa rad och dessutom tagit fel piller i den raden. Om ni fattar vad jag pratar om har ni nog också lite ocd.

Och nu flyttade han sig! In med hela rumpan i sängen, jippi!!

1 kommentar:

Sara sa...

Helt crazy! Tänk om man skulle ta ett piller mitt i kartan! Har inte ens fallit mig in! Tror eventuellt inte att det precis skulle störa världens ordning, men ... ja, eller vad ÄR världens ordning om vi inte gör som vi brukar? Grisar och lejon gör alltid som de brukar. För att inte tala om träd och stenar. Ohms och Newtons lagar gäller. Så ta ett allvarligt samtal med honom där, så att ingenting ruckas. Man kan inte bete sig hur som helst!