LDN

Jag fick recept på ldn förra juli, har ätit varje dag med tre undantag, dels fick jag sluta inför galloperationen och dels har jag slutat två gånger för att jag fick huvudvärk. Till slut märkte jag att huvudvärken höll sig i schack om jag tog bara 2 mg, men inte 4.

Första veckan blev jag jättepigg, men tog ut mig och blev sämre. Men den energin har aldrig kommit tillbaka. Sen hade jag snuva från nyår och några månader framåt, vilket jag trodde var den påverkan på immunförsvaret som ldn ska ha. Men jag har ingen snuva nu och mitt immunförsvar är fortfarande överaktivt.

Har gått länge med tanken att jag inte vet om ldn hjälper. Har vetat från början att det kan ta upp till ett år att få full effekt, så jag har väntat tålmodigt. Jag har också vetat att 25% inte får nån effekt. Men jag tar så väldigt mycket mediciner och har så många symptom att jag tyckte det var svårt att avgöra vad som är vad.

Och jag ska väl inte ropa hej än, helt. För tolv dagar sen slutade jag med ldn och jag har inte märkt nån skillnad. Jag tror inte det fungerade för mig.

Konstigt nog känns det mycket enklare att acceptera än när jag fick nej av Tromsö gällande Rituximabstudien. Kanske för att även i de bästa fall botar ldn ingenting. Och för att jag har haft ett år på mig att tänka på ldn. Ja, längre faktiskt, det är ju oktober imorgon.

Det hade varit en fin 20-årspresent att bli lite bättre, men så blev det inte. C'est la vie.

4 kommentarer:

Mireille sa...

❤️

Monnah sa...

Usch. Jag kommer ihåg de demenspatienter som fick alla sina mediciner utsatta då man misstänkte att de tog ut varandra eller i vissa fall gjorde patienterna sjukare. Är det någon som intresserat sig av att göra något liknande för dig? Att se vad alla piller egentligen gör, vad kroppen klarar på egen hand? Undrar bara. eller om alla ME-patienter liksom bara blir sämre tills de är helt sängliggande... Kram! Synd på len:et.

Anja Olergård sa...

Ja, min vc-läkare ville att jag skulle sluta med nästan allt, även sånt jag hade försökt sluta med förr och verkligen behövde. Men min neurolog ska göra ett försök att rensa bland pillrena. Jag ska dit om några veckor. Vi får se då!

Monnah sa...

En förtida lycka till-hälsning inför neurologbesöket då! Ser att stavningskollen inte klarade ldn, men du förstod väl säkert vad jag menade...