Global handwashing day

Vinterkräksjukan hindrar man bäst, har jag precis lärt mig, inte med handsprit, utan genom att tvätta ordentligt och länge med tvål och vatten. Och goggla med händerna, inte bara låta det rinna.

Läste om en kvinna med lunginflammation som skulle få nån inhalationsmedicin, och sköterskan hade massa handsmycken, nagellack, och tog med händerna på där kvinnan skulle stoppa inhalatorn i munnen.

Läste sen hur nån sa Din tid är inte viktigare än nån annans. Du har inte rätt att gå till jobbet sjuk, eller skicka sjuka barn till skolan. Din tid är inte viktigare än nån annans.

Nu har jag inte blivit smittad av nånting på tio år, men det är inte bra, tvärtom faktiskt. Mitt immunförsvar är superstört. Innan det vände hade jag tio år där jag fick varenda förkylning som fanns i närheten. Och snuvade inte bara ett par dar, utan blev helt sängliggande i tre veckor, och mådde förfärligt de tre veckorna. Det kan man tänka på när man nyser i bussen.

1 kommentar:

Klarins sa...

Smart, det där att min tid inte är viktigare än nån annans.
Gäller också när man stämt möte eller ska passa en tid.
Vad gäller andras och egen tid - respekt!
Samtidigt tänker jag på E:s italienska väninna. Där i Italien höll ingen tiden, den respekten fanns inte, men man visade en värme och omsorg på andra sätt som vi inte har, vi som är noga med tiden...
Och afrikanerna har tiden och europeerna klockan...
tidsfixerade modren