En gång är ingen gång?

En man dömd för narkotikasmuggling har med MP-språkrörens goda vilja anställts på riksdagskansliet, rapporterar Aftonbladet. Men det visar sig dels att mannen ångrar sig, har erkänt, fått straff, och dessutom att han var så berusad när han beställde svamparna på internet att han inte minns att han gjorde det. Och att han levde under ordnade förhållanden och att det därför tolkades som en olycklig engångshändelse. I förhör berättade han att han inte ens använder droger, säger Aftonbladet.

Ok, jag gnäller lite men köper det. Bättre att anställa icke-dömda personer, men alla har rätt att göra misstag, ångra dem och sona.

Men så står det att han 2008, några år före narkotikasmugglingen, har dömts för skadegörelse under påverkan av alkohol och cannabis.

Plötsligt låter svamparna inte alls som en engångsföreteelse. Han använde ju inte ens droger?

Kanske är jag överkänslig, men han får lön från mina skattepengar.

4 kommentarer:

Sara sa...

Det är ju fråga om att vara en omdömesgill person ifall man ska få ett förtroendeuppdrag och jag kan inte tycka att det är särskilt omdömesgillt att bli så full att man "råkar" köpa knark. Inte ens en gång, än mindre upprepade!
Jag förstår att det är snudd på omöjligt att hitta flera hundra personer med fläckfri vandel att sköta riket, och jag misstänker att spelet för att göra sig av med motståndare är utbrett och då är det lätt att läcka lite smaskiga detaljer till pressen. Och handlar det om ungdomsförsyndelser så kan det kanske tillskrivas personens resa till större mognad? Jag är inte säker på att den som aldrig gjort fel är rätt person för uppdraget. Så frågan är var han befinner sig nu på klokhetsskalan? Slog det liksom hastigt om och han vaknade en morgon och var en jättegenomtänkt och klok person? Har han hunnit vänja sig vid att vara det?

Anja Olergård sa...

Nej, nån som aldrig gjort nåt fel är kanske nån som aldrig har gjort nåt alls. Men det är skillnad på försyndelserna, sa ju redan Dante. Mord skulle aldrig tillåtas, men sen då? Om nån ska använda sitt omdöme som arbetsredskap varje dag, är det ju bra om det är normalgott.

Sara sa...

Visst är det? Faktiskt, eftersom jag lätt förfaller till att tycka att folk är får -och att min egen briljans endast överträffas av min ödmjukhet (stulen formulering, dock)så hoppas jag att folk som har makt står något över riksgenomsnittet. Och då kvalar man tyvärr inte om man tycker att det är kul att röka på och dessutom frivilligt försätter sig i ett tillstånd där man riskerar att begå lagbrott.

Anja Olergård sa...

Kunde inte sagt det bättre själv, som man så ödmjukt säger.