Har ni el?

Jag läste nyss på en blogg jag följer att huvudpersonen fick en fråga om sin tro (som även är min, mer om det längre ner): Har ni el? Personen skrattade sig halvt fördärvad, kanske inte rätt metod om frågan verkligen var allvarligt menad.

(Och nu har jag slarvat bort länken. Jag hade den nyss. Grr. Kan klippa ut på telefonen, men inte klistra in. Bloggen heter i alla fall allthingsthrifty.com.)

Jag tillhör samma kyrka som thrifty-tjejen. Det är en världsvid kyrka med över femton miljoner medlemmar. Vi finns i de flesta länder utom vissa muslimska länder där det är förbjudet att vara kristen.

Min kusin och hans familj bodde förresten i Kina ett år och kyrkan fanns i Shanghai där de bodde, men de fick inte prata om den, som jag minns det. Ett bispår.

Idag och igår var det en världsvid konferens. Jag låg i soffan och kollade på min läsplatta, jättesmidigt. Hade tänkt titta på ett möte i kapellet igår, men min liggstol har försvunnit, så då kollade jag hos mamma och pappa. Bara massa bispår!

Jag har lyssnat på engelska i åtta timmar på två dar, och hade helt glömt av att även kognitiva ansträngningar är ansträngningar. Jag märker nu att jag inte ens kan skriva det här inlägget. Varför kallar jag det bispår? Det heter nog inte så.

Okej, jag ajournerar mig.

Har amish fortfarande inte el? Ifall de syr alla sina kläder och täcken för hand så är jag imponerad! I vår kyrka får vi använda både symaskin och cirkelsåg. Så lättad :)

Jag gillar min kyrka. Tycker den är sympatisk. Men alla kan twist the message. Just nu verkar det t ex troligt att muslimer är väldigt krigiska, men det kanske är en sån där twist som inte är sann, som inte stämmer för den normala populationen. Att det finns mormoner i fängelse betyder inte att alla är mördare.

Men nu vet jag verkligen inte vad jag egentligen pratar om.

Ni kan väl ursäkta mig. Jag är lite yr i mössan.

Mera sen, gott folk.

3 kommentarer:

AL sa...

Jag har blivit frågad om vi får lov att ha möbler och tavlor hemma!

Klarins sa...

Jag har fått frågan om "guldängeln" vid templet föreställer "David Smith".
Men jag gillar att folk frågar. Mycket bättre än att de tror att de vet.
Min granne sa att han inte tror som vi. "Vet du vad vi tror då" sa jag. Nej, han hade ingen aning.
Många tror nog att vi är ganska extrema, fast vi själva tycker att vi är ytterst "normala"...
normala modren

Mireille sa...

Igenkänning och härligt med alla 'bispår'. Jag fick konstiga frågor när jag var liten och gick i skolan. Men jag tyckte det var kul, bättre att dom frågade än bara missförstod.