Kan den tänka själv?

Diskmaskinen startade för en minut sen, fast jag legat i sängen tio minuter. Visserligen hade jag satt på den med sex timmars fördröjning förut ikväll, så att vi slipper höja ljudet på teven (jag har ju typ alltid migrän nuförtiden, grr). Men sen glömde jag bort det och såg att luckan varit öppen i tre timmar. Och on-knappen alltså varit avstängd samma tid. Jag förstår, _kanske_ ska tilläggas, att det inte är on-knappen som tänker, men jag är ändå lite konfys nu. Alla maskiner som jag inte förstår hur de funkar tycker jag är genier. Hur vet maskinen att det gått sex timmar när den har varit avstängd? Finns det ett litet timglas i saltfacket?

5 kommentarer:

Sara sa...

Ja det gör det och det är därför det är så viktigt att se till att det inte kommer in vatten i saltfacket. För då kan inte saltet rinna ner utan klumpar sig och då funkar inte timglaset/tidsinställningen! Håll med om jag är nästintill ett tekniskt geni!

Klarins sa...

Låt oss inse våra begränsningar och hålla oss till våra humanistiska insikter.
modren

Anja Olergård sa...

Mamma, jag tror du syftade på mitt inlägg när du skrev att vi får hålla oss till det humanistiska, inte på Saras förklaring, som jag inser är vida överlägsen min i genialitet och vetenskap.

Bara så alla är vänner alltså.

Sara sa...

Haha, jag skrattade så jag grät åt modrens kommentar. Missuppfattade jag den då? Oj, nu skrattar jag så tårarna rinner igen!

Anja Olergård sa...

Ja, då är du smartare än jag, Sara. Igen. Och inte för att det är en tävling. (Fast det är det ju!)