Ryggskott

Knäppte behån med händerna bakom ryggen, som jag alltid gör. Antar att jag drog snett för det smällde till i en muskel och nu har jag nog vad som kallas ryggskott. Har fel på mycket, men ont i ryggen brukar jag inte ha. Alltid nåt. Mikael smörjde i alla fall in stället med voltarensalva. För en timme sen tog jag en Alvedon och en Ipren, och -- peppar peppar -- nu känns det bättre.

Men imorgon ska jag till tandläkaren. Hjääääälp! Ryggen har i alla fall hållit mig lite upptagen idag. Alltid nåt.

2 kommentarer:

Sara sa...

Neeej, aaaaaj!

Har jag berättat hur det var när Leffe hade ryggskott och hamnade i sydafrikansk arrest?
Jag fick hänga honom över ryggen och bära till toaletten när det var som värst (pre ME). Till sist fick vi iväg honom (liggande i bilen) till kiropraktorn så att han åtminstone kunde röra sig lite. Mitt i det där var han tvungen att åka till Syd Afrika (men oj, särskriver man eller inte??? Jag har tappat min språkliga kompass!) för jobbets räkning. Så på något sätt fick han klara av 36 timmars flygning med denna fruktansvärda ryggvärk. Och när han kom fram var det strul med passet, så han sattes bums i arrest och fick återvända med vändande flyg, 36 timmar till. (Gissa om jag höll på att gå upp i limningen när han fick sitta i arresten och ringde hem och berättade det. Jag tänkte på alla år Mandela suttit och såg för mig hur han aldrig nånsin skulle komma hem, men insåg så småningom att det är skillnad på fängelse och arrest och att hans brott -att ha för få sidor kvar i passet- inte anses som ett svårt hot mot rikets säkerhet där nere)

Ja, hur som helst, stackare som har ryggskott och tips från coachen: håll dig hemma tills det släpper!

Anja Olergård sa...

Det var tidernas historia!!

Apropå Sydafrika och pass. Min systers man Rob (som är död) var från Sydafrika. En gång när han var på affärsresa i Ryssland ville tullgubben inte släppa in honom och påstod att hans pass var förfalskat: "Om du ska göra ett falskt pass får du i alla fall använda ett land som finns på riktigt. Sydafrika, vem tror på det?!"

Men han hamnade inte i finkan och hade inte ryggskott, så Lekte är fortfarande värst.