Snäll eller hård

Jag vet att man inte ska döma folk efter utseendet.

Men vissa tycker man ändå om, får förtroende för, skulle vilja att de hanterade hela krisberedskapen efter tsunamin i Asien. Skulle känna sig trygg om hon arbetade för ens försvunna barn. På grund av hur hon ser ut, Lottie Knutsson.

Eller, en ganska liknande människa, i alla fall frisyren. Och trots att jag faktiskt har hittat bilder där hon ser snäll ut, så ser hon inte god ut. Reinfeldt utstrålar så mycket snällhet bredvid henne att han liknar jultomten bredvid isdrottningen. Anna Kinberg Batra.

Obs! Det här är en av mina passionerade men minimalt underbyggda åsikter. Bygger bara på att vi såg Kinberg Batra i Metro och både Mikael och jag tycker inte hon ser trevlig ut.

10 kommentarer:

AL/Scandinavian Christmas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sara sa...

Hon ser lite bjäbbig ut. Kan vara tidningarna som väljer illustrerande bilder medvetet, men ... Lite mops eller schnauzer kanske?

Klarins sa...

Tror att kvinnor i politiken måste vara lite hårdare än män. Tyvärr.
Men såg ni det superintressanta avsnittet i senaste Skavlan med professorn som hade forskat om psykopaters hjärnor? Och som så småningom fann att han själv var psykopat? Han hade sett en hjärna och kommenterat att det där var en farlig person som inte borde gå lös på gatorna. Sen upplyste nån honom om att det var hans egen hjärna. Hans fru sa att hon inte blev förvånad när hon hörde det...
En psykopats hjärna ser alltså helt annorlunda ut än en "vanlig" människas. Hur ansvariga är de då för sina handlingar egentligen?
Och varför föreföll professorn så trevlig och ofarlig med den hjärnan?
Hans svar var att det helt berodde på ens uppväxt. Om en psykopat som han får växa upp i en kärleksfull familj, så ser han hur de andra beter sig och tar efter deras handlingssätt. En psykopat utan positiva förebilder blir farlig.
Kännetecknande för en psykopatpersonlighet är enligt sagda professor:
.) De kan inte känna med andra människor. De kan tänka och iaktta och lära men inte känna. Professorn fick frågan om han kunde älska och svarade så sorgligt att det kan han nog inte.
.) De manipulerar alltid andra.
.) De får aldrig panik. Om de grips av polisen på öppen gata förblir de helt oberörda.
Vissa likheter med asperger kanske?
I vilket fall är hjärnan en mycket spännande sak och fortfarande otroligt outforskad.
modren

Klarins sa...

Ojoj, hur kom jag in på psykopater när du nämnde Batra? Får nog be henne om ursäkt.

Professorn sa också att en psykopat av den farliga sorten är som ett rovdjur som ser ett byte och aldrig går att hejda förrän han slagit bytet. Så om man stöter på en sån är det bara att springa åt andra hållet, man kommer inte undan oskadd.
modren igen

Sara sa...

Haha, ja SÅ hemsk verkar hon ju inte! Till exempel för att vi redan fattat misstankar om bristande mjukhet ... Däremot Lottie verkar bedrägligt rar! I de lugnaste vatten, vet ni.

Mireille sa...

Måste protestera lite här, just för att många av mina närmaste har Asperger. Det är en stor missuppfattning att AS påminner om psykopati, däremot har dom svårt att läsa in vissa signaler och kan behöva uppmärksammas på en viss situation för att reagera emotionellt. Men empatin finns där, och väldigt ofta mer än hos neurotypiska, och det kan ofta ge stark oro och ångest, något en psykopat aldrig skulle känna.

Men mycket intressant ämne!

Anja Olergård sa...

Min man har asperger, så vi säger bara snälla saker om det :) vi pratade faktiskt igår om skillnaden på asperger och psykopat, men vi löste inte det.

Mireille sa...

Förklarar kanske hans udda vattensportintresse :D Det förklarar iallafall min mans, haha!

Monnah sa...

Jag har lärt mig att i de lugnaste vatten simmar farliga fiskar (eller hur det nu var). Snälla ögon har jag sett och elaka, men jag har inte alltid haft rätt. Mamma fick lära sig att människor med fyrkantiga hakor var sexmissbrukare när hon gick mentalskötarutbildningen på 60-talet. Man studerade skallar och påstod att man genom att se hur hög panna eller hur stort bakhuvud en person hade så skulle den vara si eller så. Till denna dag har jag inte träffat en person som jag till fullo litar på, vare sig de ser onda eller goda ut. Jag har lärt mig att vi alla bär på svarta sidor som vi inte borde (och i de flesta fall inte heller är) vara stolta över. Så fördömande jag var då jag var yngre hoppas jag att jag aldrig mer blir. Det där målet att hitta det bästa i alla får räcka i en livstid tror jag. :D (Vet inte riktigt om den här kommentaren har sin plats här, men det var dessa tankar jag fick efter att ha läst din jämförelse mellan dessa två kvinnor, hehe.)

Anja Olergård sa...

Jo, min åsikt var som vanligt minimalt underbyggd men inte mindre passionerad för det :)