Nu är det nåt som är fel

En man har blivit anklagad för att ha antastat elever vid fem olika skolor i Skåne. Inga av anklagelserna har gått att bevisa rättsligt, men skolorna har betalat läraren för att sluta. Han är nu uppe i en miljon.

Jag vet att man ska anses oskyldig tills motsatsen bevisats, men att ha förgripit sig på fem barn och få en miljon på kuppen, då måste nåt vara allvarligt fel. Det borde inte vara möjligt i ett civiliserat samhälle!

Den som själv utsatts tycker nog inte att en gång är ingen gång, men om nån anklagas en andra gång borde personen för evigt mista möjligheten att undervisa eller ens träffa barn i yrkeslivet.

Jag tänker också på om en person i detta läget går till doktorn och berättar att hen är deprimerad och blir sjukskriven. Pedofili är ingen sjukdom! Det är ett brott, både moraliskt och lagmässigt. Och sen kanske personen får svårt att få andra jobb, och ska ha a-kassa.

Om man själv är orsak till att man är deprimerad och utan jobb, borde det inte vara samhällets plikt att försörja en. Samhället har en skyldighet mot de svaga, men banne mig inte mot pedofiler. Borde få tillverka nummerplåtar för minimilön resten av sitt liv. För miljonen ska betalas tillbaka till skolorna, och barnen borde få skadestånd. Vem vet hur dyra deras psykologräkningar blir.

Men om det är ord mot ord, ja, vad gör man. Det är ju inte rättssäkert att döma folk till fängelse på lösa grunder. Men jag kokar när jag tänker på det.

Inga kommentarer: