Nattlig upprördhet

Nån Warren som numera räknas som man har fött ett barn, som myndigheterna därför kallar honom mor till. Och det är visst kränkande, eftersom han är man och därmed pappa till barnet.

Jag tycker att en mamma är en som har barnet i magen, en pappa inte. Man kan också bli mamma genom att nån annan har haft barnet i livmodern åt en. Mammor har ägg, pappor har spermier. Det behövs en av varje. Vet varenda unge.

Jag tänker på stävet äta kakan och ha den.

Män kan inte föda barn. Välj inte att vara man och barnaföderska på en gång, det är inte biologiskt möjligt. Mammor föder barn. Synd. Men alla har inte rätt till allting som alla andra har. Jämlikhet är inte att alla är likadana utan lika värda.

Feminismen är lika elitistisk som rasismen. Även HBTQ-rörelsen vill också ha vad alla andra har. Fast newsflash: Alla har inte vad alla andra har.

Undrar vem jag ska stämma för att jag inte har lika roligt som andra, eftersom blondes have more fun.

Och att jag inte har fått några barn, det är en allvarlig ojämlikhet som kränker mig för att jag inte får vad alla andra har. Vem ska jag vända mig till som fixar det åt mig? Och en barnflicka, och en större lägenhet, och avlastning på helgerna.

Det kanske är samma person som också är ansvarig för att jag är sjuk och inte äger en egen ö, eller kan köpa Häringe slott eller ens Ludvigsborgs herrgård. Allt det där är förfärligt orättvist och vi måste ändra den världsmaktsordningen.

Framförallt måste vi fira när vi fråntar en familj möjligheten att själva fatta beslut om hur de ska fördela föräldraledigheten. Min bror och hans fru har delat vården av små barn hemma på ett för amerikaner mycket oortodoxt sätt. Men som var ekonomiskt möjligt med tanke på jobb. Ska folk inte få anpassa sina liv efter sina jobb och sina barn, utan staten ska tvinga folk? Om ni behandlar tänkande, kännande, arbetande, älskande medborgare som lallande idioter, gissa vad de kommer att sluta som? Krutdurkar eller lallande idioter.

Och när vårdbidragets nihilerande är en vinst för då får vi fler i arbete, då kan jag knappt hålla nere pulsen. Vem säger att det inte är arbete att ta hand om sitt eget lilla barn. Vem säger att förskolan gör det lika bra, med de minsta som inte behöver socialisering eller skolsituationer utan trygghet hemma. Men att man förut kunde få rätt till samma (hrmf!) peng som kommunen la ut på dagis åt barnet, tycker jag låter fullkomligt normalt i en värld där vi är olika. Olika mogna, olika rädda, olika äventyrslystna. Olika mogna för dagis. Och skola, och gymnasiet, och högskolan, för thailuff, för yrkeslivet, för förhållande och giftermål. Och barn. Och när barnen ska börja förskolan. Och om inte föräldrar vet bäst för sina barn och snarare skadar dem som håller dem borta från förskolan och sig själva från förvärvslivet, varför ska vi ha mamma- och pappaledighet över huvud taget? Go all in, och ta ungarna till institutionen direkt från bb, helst innan mammans bröst ens börjar laktera. Så får staten indoktrinera dem, utbilda dem, skola dem, vårda dem. Och ingen finns kvar som älskar dem. Men det vore en seger, för då är åtminstone alla i arbetslivet! Och vi vet att Arbeit macht frei.

Really?

Jag ifrågasätter politiker som säger att vi gillar olika när det gäller allt som utseende, bakgrund, religion, sexualitet, kulturell tillhörighet, klädstil, drömboende, favoritmat, semesterpärla, favoritämnen i skolan (eller om alla ska med, favoritsysselsättning på ungdomsvårdsskolan), favoritdödsrappare, favoritförfattare, favoritblomma. Vi gillar olika!

Men vi får bara vara olika, vi får inte tycka eller göra olika. Olika som Breivik ska ingen göra, men ska hippiesar inte få bo i kollektiv? Ska lantisarna inte få bo på landet och stadsfolket på Söder? Ska föräldrar få välja sin mat för dagen (de får nu välja vems middagsmatkasse de ska prenumerera på...) men inte vem som lagar den? Det är fullkomligt sjukt att tro att olika inte har med livsval att göra. Och tro att regeringen gör dem de tjänar en tjänst genom att hindra deras valfrihet. Alla ska med. Fast vi gillar egentligen inte olika. Så om ni ska med måste ni göra som oss. --Ja, för sjutton bövlar, det heter självklart inte "som oss", men de som har sån otur med sina övriga logiska tankeförsök, kan inte prata korrekt heller. Jag ville bara poängtera det.

Eller så är det som jag misstänker. Det pågår en konspiration. De tänker stjäla våra barn. Varför går allting annars ut på att avvänja dem från sina föräldrar ju tidigare desto bättre?

Jag måste verkligen lugna mig. Det är slaveri när en person tvingar en annan att bete sig och agera på ett visst sätt. Slaveri, ojämlikhet, manipulation, besser-wissermentalitet in absurdum. Småpåvefasoner. Övergrepp. Jag bli upprörd och ledsen över de idioter som tror de gjort nåt bra, när de har skapat problem. För föräldrar, för individer, för barn som inte är skolmogna vid ett års ålder. Så. väldigt. respektlöst. gjort.

Inga kommentarer: