Glädja och glädjas

Jag läste att Schumacher inte ligger i koma längre. Ett halvår i koma, och jag klagar på mina minnesluckor... Jag blir lite glad över att höra det i alla fall.

Sen måste jag skryta. Inte för att jag gjorde nåt bra, utan för att jag kom på att göra det. Jag ansökte om pass hos polisen i måndags. I väntrummet stod en polisman i varselgul väst. Han hjälpte till, svarade på frågor. Han var jätterolig också, och skämtade nåt om Hemliga polisen, vilket ju gick hem hos mig som är Ture Sventon trapped in a woman's body. Sen gick jag till luckan och Mikael fortsatte prata med mannen.

Förr hade de som regel att den som kom innanför dörrarna före 19 skulle bli expedierad. Ibland kunde de jobba till elva! Så det här med tidsbeställning för pass har underlättat för både poliser och passansökare. Visserligen fick jag vänta lite på min tid, särskilt när jag ville ha en tid sent på dagen, men om man inte är ute i sista sekunden gör ju det inget. Det kanske tog en månad.

Det kom också fram att mannens roll är att hjälpa till, svara på frågor osv. Och att han är pensionerad polis som gör detta frivilligt när polisen har kvällsöppet. Utan lön! Jag blev helt chockad! På väg ut skämtade vi lite mer om att jag inte hade några fingeravtryck, och jag blev väldigt deckarsugen. En så trevlig, glad, hjälpsam människa. Imponerande.

Men det jag är så glad att jag kom på är att igår skrev jag en insändare under Veckans hjälte i Mitt i Haninge och tackade honom. Jag blev glad för att jag som knappt kan göra nåt själv och är beroende av hjälp, kunde göra något för nån annan. Själen förtorkar om man inte tänker på andra.

Så nu har jag en blomma inuti, som är vattnad och fin och gläder mig. Så härligt!

3 kommentarer:

Sara sa...

Du är nästan odrägligt käck!
Vad är ett halvår i koma mot ett liv med ME! Spik i foten och spik i foten, säger jag! Tänk om Karina Hansen fick lika mycket publicitet som en svinrik kille som ramlade på skidorna!
Eller du! Hur många år har han legat ner och hur många år har du! Och nu när jag har hävt ur mig inte mindre än sex på varandra följande meningar avslutade med utropstecken ska jag coola ner mig och sätta punkt.

Klarins sa...

Vilken underbar, strålande idé du kom på - och genomförde den!
Tänk vad veckans hjälte ska bli varm om hjärtat.
Tänk vad vi alla kan göra för att glädja varandra.
Sara, om du inte är författare borde du bli det. En sån elegant skribent du är och skriver med både hjärta och humor och intellekt.
modren - and it takes one to know one säger jag ödmjukt

Anonym sa...

Tack modren!
Vi kan helt enkelt enas under ödmjukhetens signum!
/Sara