Dagens sommartips

Jag är populär hos mygg och knott. Och det är ju snart sommar, kanske, jag har i alla fall fått mina två första myggbett. Hittade bägge när jag kliade till på en random fläck och kände med fingertopparna att det var ett myggbett. Jag är inte allergisk eller överkänslig eller så, bara normalt irriterad på att det kliar.

Men jag har hittat världens bästa knep. Tea tree oil. Man stryker på på myggbettet och sen gör det inget som helst väsen av sig. Inte ens om bettet sitter precis där strumpan smiter åt. Funkar verkligen jättebra. Mitt bästa försommartips.

Sen har jag hört att det är ont om bin i allmänhet på jorden. Synd att det inte gäller getingar. Dem tycker jag verkligen inte om.

Blev biten eller stucken av en blinning när jag bodde på Gårdskullavägen, det vill säga när jag var tio eller så. Tydligen flyger de fortare än människor springer, bara det gör en ju nervös. Sen hörs de inte, och för det tredje så gör det ooooooont. Gjorde i alla fall. Jag minns hur jag sjåpade mig i plågor flera timmar den kvällen.

Och ett par gånger blev jag stucken av en geting, minns hur mormor baddade med salubrin på Dragspelsgatan.

Detta sammantaget gör att jag är livrädd för getingar. Det var kanske 35 år sen jag blev stucken, men rädslor är ju som sagt inte resonabla.

Och förresten såg jag den längsta och fetaste geting jag nånsin sett härom veckan. Det måste ha varit en mormor till flocken. Vågade inte vara kvar och se vart hon tog vägen. Förresten har jag haft ett bo med getingar inne i min lägenhet i England. Vi hämtade en kille på vår gata, usch, det var läskigt. När man slutar räkna efter åtta. Och på Ekängsgatan hade jag haft en papperssäck på balkongen, och när jag tog in den i slutet av sommaren så vaknade en geting ur sin vintervila. Den var helt irrationell och flög inte som den skulle. En typisk anfallare! Fick hämta hjälp då också. De åren jag bott i den här lägenheten, som är supervarm på somrarna och man bokstavligen smälter bort om man inte har öppet överallt. Var var jag? Jo, jag har snittat tre getingar inomhus per sommar. Är jag ensam hemma lyckas jag antingen döda eller fösa ut, men annars tvingar jag Mikael. Nu nu nu!!! Jag vågar alltså inte vara i mitt eget hem om det är en geting här inne.

Usch, nu har jag skärrat upp mig själv, så det kliar och är spindlar i varje ögonvrå.

Pappa har förresten hittat sin andra orm! Denna gången inte inne i lägenheten men ändå. Fy sjutton.

Och så tänker jag på Rob. När han gick i typ mellanstadiet brukade de roa sig med att ha sprinterlopp med skorpioner som de förvarade i lådor. Jag blir alldeles adrenalinstinn bara jag skriver om det.

Nej, jag har inte ett sunt förhållande till småkryp.

Jag känner däremot en som hade spindelfobi men blev helt botad med KBT. Fantastiskt att man kan bota en sån grej. Jag tyckte det var modigt att ge sig in på en sån grej. Att frivilligt utsätta sig för det man är livrädd för, det kräver sin man. Jag tycker det är obehagligt att till och med se bilder! Tycker inte om att röra vid en bok- eller tidningssida där det är en geting, spindel eller så. Ibland gör jag det ändå, för jag inbillar mig att det är nyttigt för min fobi.

Men som sagt, jag är inte helt frisk i huvudet.

Men använd gärna tea tree oil.

3 kommentarer:

Sara sa...

Om din mormor hade baddat dig istället för Dragspelsgatan med salubrinet hade du kanske haft ett bättre förhållande till småkryp nu?

Klarins sa...

Ja, att badda på Dragspelsgatan gör kanske inte så stor nytta.

Precis hemkommen från Riga (och vad är för första jag gör - jo läser din blogg off kås) kan jag berätta att på ett torg fanns fantastiska stendjur, jättestora och mindre och mindre. En del var till salu. De stora kostade sådär 40.000:- SKR och jag vet inte hur man skulle fått dem med sig utan lyftkran eller så. Men det fanns lagom stora myror och spindlar. Jag älskade en myra, kanske 30 cm lång, och så otroligt porträttlik :-) Den hade jag velat ha! Den kostade ca 350:- SKR och jag ångrade verkligen att jag inte köpte den. Jag undviker att köpa saker på resor men här skulle jag ha slagit till.
Så köpte jag ett kilo jordgubbar för 6 kr på en jättestor marknad, men när vi skulle äta dem på båten hem på kvällen var de redan dåliga.
Anja, jag tror t o m du hade gillat myran!
modren

AL/Scandinavian Christmas sa...

Satsa på stenfrukter istället för bär nästa gång....